Rawkage med kokos & lime

Den bedste rawkage

Dette er verdens bedste rawkage (I ved; Hvis jeg selv skal sige det). Den minder mest af alt om en cheesecake med sin cremede, silkebløde konsistens, selvom ingredienslisten er fri for ost og andre mejeriprodukter. Fyldet har desuden fået lille lime-twist, der gør tærten dejlig forårsfrisk, hvilket klæder kokossmagen utrolig fint.

Kokos, lime, figen & pistacie

Kagens fyld har en herlig smag af lime og kokos, og bunden består af figner og pistacie. Det smager enestående lækkert, og så er det også utrolig smukt at pynte kagen med. Top gerne kagen med friske figner, hvis de er i sæson, hvis du rigtig vil imponere.

 

Rawkage med lime-tærte med pistacie & figen

 

Ingredienser

BUND

  • 50 g pistacienødder
  • 100 g tørrede figner
  • 2 dl kokosmel
  • 2 spsk. kokosolie

FYLD

  • 100 g cashewnødder
  • Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret i køleskabet i 24 timer)
  • 2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
  • Skal af 2 lime
  • Saft af 1⁄2 lime
  • 1-2 spsk. honning (brug agavesirup, hvis kagen skal være vegansk)

Fremgangsmåde

Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12 timer. Du kan også hælde kogende vand over dem og lade nødderne stå i 2 timer.

Blend pistacienødderne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt derefter figner, kokosmel og kokosolie, og kør maskinen, indstil du har en klistret, let smuldrende masse. Beklæd en springform med en diameter på 22 cm med husholdningsfilm, og tryk massen godt sammen i bunden. Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.

Blend udblødte cashewnødder, kokosmælk, vanilje, limeskal og -saft sammen i 2-5 minutter i en foodprocessor, indtil du har en helt glat creme. Tilsæt honning, og blend igen. Smag fyldet til, så det er tilpas sødt, og hæld det dernæst over tærtebunden.
Stil tærten i køleskabet i mindst 6 timer inden servering. Jeg pynter kagen med tørrede rosenblade, bipollen, tørrede figner og finthakkede pistacienødder. Den ser også smuk ud med finthakkede pistacienødder og revet limeskal.

Find flere opskrifter i samme kategori

Find flere søde snacks i Fabelagtige fristelser

Opskriften er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.

Kogebogenindeholder 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag. Den er et indblik i hvad, jeg kalder mit moderne dessertkøkken. Et køkken, hvor der er plads til søde sager, men hvor man stadig lytter til sin fornuft. I kogebogen finder I 270 smukke sider med opskrifter på alt fra morgenmad, cookies og søde snacks til is, tærter og overdådige kager.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar