Restaurant Gäst Århus

PA230005

I fredags havde jeg inviteret min kære søster med på GÄST, en nyåbnet restaurant beliggende i hjertet i Århus, i den nordlige fløj af The Mayor Hotel. Johanne går på højskole i øjeblikket, så det er ikke meget, jeg ser til hende, men det lykkes mig at hive hende ud af højskole-boblen en enkel aften, da jeg lokkede med italiensk mad og vin. Og jeg er sikker på, Johanne i dag er ret glad for, at hun tog toget mod smilets by, selvom hun sikkert gik glip af et par fredagsøl, for den nye italienske stjerne i det århusianske bybillede, viste sig at være en af dem, der skinner ekstra klart – HOLD nu op, hvor fik vi bare god mad.
PA230013
Kender I kokken David Fischer? Det er ham, der står bag restaurant Hos Fischer i København og kogebogen af samme navn, og nu kan han også pr. 1. oktober skrive “Køkkechef hos restaurant GÄST” på CV’et. David har blandt andet arbejdet på Michelin-restauranter i Rom og Paris, og nu har han taget sin kærlighed for simpel italiensk madlavning med sig til Århus. Ønsket er, at maden skal udspringe af årstidens friske råvarer – gerne økologiske og både importerede og lokale for at kunne servere den bedst mulige kvalitet. Og det kunne altså smages! Menuen skifter hele tiden, men er hvad vi fik serveret denne oktoberaften:

PA230017PA230019

Til forret valgte vi bøffelmozzarella med San Daniele skinke samt perlehøne terrin. Begge dele smagte skønt – især bøffelmozzarellaen, der var så stor, at vi sagtens kunne have delt tallerkenen. Det søde personale advarede os godt nok også, da vi bestilte, men vi kunne ikke blive enige om, om vi skulle vælge det ene eller det andet, så vi endte med at tage udfordringen op, og fortrød bestemt ikke, da de to fornemme forretterne blev sat mellem os sammen med vi en kurv friskbagt, økologisk brød, der var blevet bagt samme dag af hotellets bager.

PA230038PA230033

Til hovedretten var vi også begge hurtige til at udse os, hvad vi ville bestille. Her pegede vi begge hurtigt “Torsk, blomkål og sauce nage”, og forsøgte så at få den anden til at vælge noget andet, I ved, lidt som den her situation. Desværre er min søster lige så stædig som jeg, så vi endte med at vælge det samme, og eliminerede dermed også risikoen for, at den anden fik serveret noget, der ville få os til at fortryde vores valg. Til torsken fik vi anbefalet gratineret fennikel og en frisk salat, og da tallerkenerne blev sat foran os, og vi smagte de første bider, var der ikke eneste gram af tvivl tilbage om, at vi måtte have fået serveret det lækreste på menuen. Nøj, nøj, nøj, hvor det smagte skønt.
PA230074 PA230060

Til dessert valgte vi (naturligvis) tiramisu, og så prøvede vi lykken med “Æble, marengs og ristede hasselnødder”. Det viste sig heldigvis også at være en vinder bestående af æblesorbet med tørret-, frisk- og most æble og små marengs. Hasselnødderne må de have undladt eller glemt, og det var lidt en skam, for jeg er sikker på, at lidt ristede nødder ville have givet et fint modspil til den meget friske og søde dessert. Til tiramisuen har jeg derimod ikke et eneste kritikpunkt. Det er muligvis den bedste, jeg i mit liv har smagt, og tro mig: Jeg har smagt mange! 😉

PA230085

Alt i alt havde vi en virkelig dejlig aften, og jeg vil give restauranten mine varmeste anbefalinger. Jeg har savnet en god, italiensk restaurant i Århus som alternativ til de mange franske bistroer, og det har vi i sandhed fået med GÄST. Hvis jeg skulle sætte en finger på noget, der halter lidt, må det blive indretningen. Restauranten er bestemt hyggelig, og det er tydeligt, at der er gjort en indsats for at forvandle hotelrestauranten til et finere og mere intimt spisested, men det er endnu ikke fuldstændig lykkes. Jeg kan ikke helt beskrive hvorfor og hvordan, men mon ikke stemningen hos nyåbnede GÄST vil forvandle og tilpasse sig, så den med tiden vil stemme overens med den lækre mad? Ligegyldig hvad kommer jeg i hvert fald igen – om ikke andet så for at mæske mig i smagsfuld bøffelmozarella, skinke, der smelter på tungen, italiensk rødvin og økologisk olivenolie samt ny- og hjemmebagt brød. Dén kombination bliver bare aldrig passé. OG tiramisu! Aldrig glem tiramisu!

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. ej det ser lækkert ud – ønsker mere og mere at jeg boede i århus. og wauw hvor er jeg misundelig på din søster. har altid ønsket en der var et spejlbillede af mig selv eller bare en jeg kunne genkende mig selv og mine træk i. i ligner godt nok hinanden meget. mørk og lys chokolade 🙂 er dit hår naturlig brun emma ?

    1. Hæhæ 🙂 Vi hører det mere og mere, efter vi er blevet ældre 🙂 Og ja, mit hår er brunt, mens begge mine søstres hår er blond – den ene har helt platinblond hår 🙂

Skriv en kommentar