Rødbedebøffer

Disse lækre, saftige rødbedebøffer er så lækre, at ingen vil savne kødet.

Bøfferne får deres smukke farve fra rødbede og masser af smag fra løg og svampe. Jeg tilsætter også linser og havregryn, der tilsætter fibre og protein, så de mætter dejligt.

Opskriften er fantastisk nem, da alle grøntsagerne tilberedes sammen i ovnen, inden de blendes sammen med de resterende ingredienser og bøfferne formes.

rødbedebøffer

Rødbedebøffer

 

Bedøm denne ret

Bøffer til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 40 / i alt 45 min

Ingredienser

  • 250 g rødbede
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°.

Skræl rødbederne, og skær dem i tern. Pil løget, og skær det i både. Pil hvidløget. Rens svampene, og skær dem i skiver.

Bland rødbedetern, løgbåde, hele hvidløg og svampe på en bageplade med bagepapir. Vend det i olivenolie, og krydr med salt og peber.

Sæt bagepladen i ovnen i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre og let gyldne.

Kom bagepladens indhold i en foodprocessor, og kør, til de får en grov mos. Tilsæt havregryn, linser og persille, og kør, til de får en grov fars. Smag farsen til med salt og peber.

Form rødbedefarsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

nemme rødbedebøffer

veganske rødbede bøffer

Opskrift på veganske rødbedebøffer

Rødbedebøffer er en utrolig nem opskrift på veganske bøffer af grøntsager.

Svampe, rødbede, løg og hvidløg bages sammen i ovnen, så de bliver smagfulde, møre og let gyldne. Derefter blendes grøntsagerne til en “fars” sammen med havregryn, linser og persille. Her kan man også tilsætte lidt friskrevet parmesan til opskriften, hvis man synes.

 

TIP: Prøv også min opskrift på lækre squash frikadeller eller kyllingefrikadeller med grøntsager

 

Nemme rødbedebøffer i ovn

Det er utrolig nemt at forme rødbedebøfferne, og for at gøre opskriften endnu nemmere, steger jeg bøfferne i ovnen. Her bliver de sprøde uden på og samtidig dejligt saftige inden i.  Bøfferne kan også snildt steges på en pande eller tilmed på grillen. Hvis du vil grille rødbedebøfferne, skal du dog lige give dem 10 minutter i ovnen først, så de bliver faste nok.

Jeg vil også anbefale dig, at du bruger eventuelle rester af rødbedefarsen til at lave små deller. De smager skønt i wraps, som alternativ til frikadeller eller som en lille indslag i madpakken.

 

TIP: Prøv også rødebede i mine bløde, luftige rødbedebrud

 

rødbededeller

Bruger med rødbedebøf

Bruger med rødbedebøf

Burger med rødbedebøffer

Rødbedebøffer smager skønt i en vegetarisk (eller måske vegansk?) burger. Her har jeg laves burgers i ciabattaboller, smurt med mayo og fyldt med grønt. Det er virkelig nem og ganske sund aftensmad.

Du kan også servere plantebøfferne som en pariserbøf. På toast toppet med æggeblomme (eller et spejlæg), løg, kapers, peberrod og syltet agurk. Det er en virkelig lækker vegetarisk udgave af klassikeren.

pink bøffer med rødebede

Flere opskrifter på på plantebøffer

Jeg har flere opskrifter på smagfulde plantebøffer på min blog. Prøv eksempelvis:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar