Rødbedebrud

Disse rødbedebrud er et festligt indslag til madpakken. Ikke bare på grund af deres skønne farve, men også på grund af deres dejlige smag og konsistens.

De er bløde, luftige og en smule søde, og så har de en dejlig smag af kardemomme og rødbede.

Opskriften er inspireret af mine gulerodsbrud, som jeg også varm vil anbefale dig at prøve.

rødbedebrud

Rødbedebrud med fuldkorn

 

Bedøm denne ret

Brud til 12 stk. personer
i alt 2 timer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. frysetørret rødbedepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 300 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 50 g blødt smør
  • 2 rødbeder
  • 1 æg
  • 1 dl solsikkekerner

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt salt, honning, kardemomme og rødbedepulver, og rør rundt.

Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt – gerne på en røremaskine. Ælt dejen i cirka 10 minutter.

Tilsæt tern af blødt smør, og ælt dem ind i dejen, til den er helt glat.

Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 1 time.

Skræl rødbederne, og riv dem groft.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Lav en fordybning i midten, og kom revet rødbede, solsikkekerner og æg i fordybningen.

Fold dejen ind over fordybningen, dernæst hak den med en kniv eller spartel, så æg, rødbede og solsikkekerner blandes i dejen. Del dejen i 12 stykker, og kom dem over på en bageplade med bagepapir.

Lad dine rødbedebrud hæve under et rent viskestykke i 40 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Bag rødbedebrud i cirka 12 minutter, til de er flot gyldne. Lad dem køle let af på en rist inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på boller med rødbede

Mine rødbedebrud får naturligvis deres skønne farve af rødbede. Både frisk revet rødbede, der vendes i dejen. Men også rødbedepulver, som jeg tilsætter for at give brudene en stærkere farve.

Rødbedepulver består af frysetørret rødbede, og det kan findes i alle helsekostbutikker. Du kan også sagtens undvære pulveret. Det gør ingen forskel for hverken smag eller konsistens, men gør unægteligt rødbedebrudene mere festlige at se på.

 

TIP: Prøv at tilsætte surdej til dine rødbedebrud. Brug 1 spsk – 1 dl for god smag og øget holdbarhed. Du kan finde min guide til surdej lige her.

 

Rødbedebrud med fuldkorn

Mine rødbedebrud tilsættes en god portion fuldkornsmel. Det sikrer, at de mætter godt, og de er derfor et fremragende indslag til madpakken.

Selvom mine rødbedebrud er fyldt med fuldkorn, er de stadig bløde, luftige og svampede. Og de forbliver sådan i flere dage, efter de er blevet bagt!

 

ANDRE MADPAKKE-HITS: Prøv også mine pølsehorn eller de fantastisk lækre kardemommesnurrer

 

Nemme brud

Opskriften på rødbedebrud er lige at gå til, og særligt hvis du har en røremaskine, kræver de nærmest ingen tid i køkkenet. Du kan dog også sagtens dejen uden og ælte den ved håndkræft. Fremgangsmåden er fuldstændig den samme som ved gulerodsbrud – her bruger vi blot revet rødbede.

Når dejen er hævet, tilsættes den revet rødbede, æg og solsikkekerner. Det gøres med en simpel teknik, der nærmest ikke kan slå fejl. Lav en fordybning i dejen, som du flyder med revne rødbeder og solsikkekerner, og slå et æg ud heri. Dernæst skal du folde dejen omkring “fyldet”, inden den hakken med en kniv eller spartel, og stykker af den grove dej flyttes over på en bageplade. På den måde får du grove brud med den perfekte konsistens.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar