ANNONCE

Rødbedekage med chokolade

Rødbede giver denne kage en dejlig smag og fantastisk saftig krumme. Det er som en svampet chokoladekage med et diskret twist af rødbede.

Hvis du endnu ikke har prøvet at bruge rødbede i det søde køkken, kan jeg varmt anbefale dig at give det et sød. Rodfrugten er sødmefuld og har en dyb smag, der særligt klæder chokolade godt.

kage med rødbede

Rødbedekage med chokolade

 

Bedøm denne ret

Kage til 8-10 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 100 brun farin
  • 75 g smeltet smør
  • 150 g mel
  • 50 g kakaopulver
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g rødbede

Chokoladeglasur

  • 100 g mørk chokolade
  • 15 g smør

Fremgangsmåde

Rødbedekage

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft, og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir.

Brug en elpisker til at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps i en skål.

Smelt smør, og tilsæt det til skålen sammen med mel, kakaopulver, kardemomme, natron og bagepulver. Pisk det hele sammen til en glat dej.

Riv rødbede groft, og rør det i skålen. Fordel kagedejen i den beklædte springform. Bag kagen i 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle lidt af, imens du forbereder chokoladeglasuren.

Chokoladeglasur

Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank glasur. Fordel den over rødbedekagen.

Lad gerne kagen stå ved stuetemperatur indtil servering, så glasuren sætter sig lidt. Den kan dog også serveres med det samme.

Find flere opskrifter i samme kategori

chokoladekage med rødbede

 

Rødbedekage med rødbeder fra DanRoots

Til min rødbedekage har jeg brugt de smukkeste rødbeder fra DanRoots, som er en af Danmarks største producenter af rodfrugter. DanRoots er en del af paraply brandet Vores jord – din køkkenhave, som er et varemærke, vi som forbrugere kan kigge efter i supermarkedet, hvis vi ønsker at handle bæredygtigt og dansk.

Alle Vores Jords producenter er danske, familiedrevne gartnerier, som har specialiseret sig i at dyrke frugt og grønt i det danske klima, så der ikke skal være så langt fra jord til bord.

TIP: Find flere opskrifter og inspiration fra Vores jord – din køkkenhave og deres danske producenter påderes hjemmeside og instagramprofil.

 

rødbedekage med chokoladeglasur

 

Rødbedekage med chokolade

Måske du synes, at rødbedekage lyder lidt mærkværdigt. Men jeg garanterer dig, at det smager skønt og slet ikke af grøntsager. Tænk bare på en klassisk gulerodskage eller squashkage. Dette er i samme kategori: Ren sød forkælelse, hvor grøntsagerne gør kagen ekstra saftig og svampet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på rødbedebøffer eller smoothie med rødbede

 

Jeg synes særligt, at rødbedes smag passer godt til chokolade. Rodfrugten har nogle af de samme frugtige, ristede, dybe smagsnoter, der fremhæves på bedste vis sammen med chokoladen.

I denne opskrift tilføjer jeg kakaopulver til dejen, der giver en dejlig chokoladesmag uden at overdøve smagen af rødbede. For at gøre kagen ekstra chokolade-lækker, tilføjer jeg en herlig chokoladeglasur på toppen. Den kan godt undlades, hvis du ikke er en lige så stor chokolade-gris som jeg… Men jeg synes, det ville være en skam 😉

 

TIP: Prøv også min opskrift på rødbedepandekager eller rødbedesalat eller rødbedebrud

rødbedekage med chokolade

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar