Rødbedepandekager med varmrøget laks

Disse tynde, pink(!) pandekager er både en fryd for øjet og guf for maven. De indeholder rødbede, hvilket resulterer i en smuk farve men også en skøn smag.

Rødbedepandekagerne kan fyldes med det, du synes om og har på lager. Jeg synes særligt, de smager dejligt med varmrøget laks, hytteost og frisk salat, som angivet nedenefor. Men lav endelig en stor portion pandekager og brug dem med forskelligt fyld – så har du en nem frokost eller aftensmad til flere dage.

rødbedepandekager

Rødbedepandekager med varmrøget laks

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 15 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 100 gram rødbede
  • 2 æg
  • 1 dl mel, fx fuldkornshvedemel eller rismel
  • 1 dl mælk, både komælk og plantemælk kan bruges
  • 1/2 tsk. salt
  • Smør til stegning
  • 250 gram varmrøget laks
  • 250 gram hytteost
  • 1 bakke blandet salat
  • 1 citron

Fremgangsmåde

Start med at koge en stor rødbede (ca 150 g) med skræl på i 30-40 minutter, indtil den er helt mør. Hæld kold vand over den kogte rødbede, så den køler af, og brug en kniv til at skrælle den. Skær den kogte rødbede i små tern, og afvej 100 g.

Blend den kogte rødbede med æg, mel, mælk og salt til en helt glat dej i en foodprocessor eller anden køkkenmaskine. Opvarm en teske smør på en pande, tilsæt en halv deciliter dej, vip hurtigt panden, så det fordeler sig.  Brug evt. bagsiden af en ske til at fordele det sidste af dejen ud på panden.  Steg rødbedepandekagerne et par minutter på hver side.

Fyld pandekagerne med hytteost, varmrøgetlaks og salat. Dryp med citronsaft, drys med salt og peber, og servér

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Opskrift på rødbedepandekager

Disse rødbedepandekager er uden tvivl de smukkeste pandekager, jeg har spist! De udmærket sig dog ikke bare på grund af farven, men også den dejlige smag og saftige konsistens. Rødbeden gør pandekagerne ekstra saftige – selv efter et par dage i køleskabet. Det er især en fordel, så man kan lave en stor portion, og der er rester til de følgende dage.

 

TIP: Prøv også min opskrift på spinatpandekager og æggewraps med laks.

 

 

Rødbedepandekager til frokost eller aftensmad

Rødbedepandekagerne smager lige så godt lune som kolde, og kan serveres til både aftensmad og frokost. De kan fyldes med alt det, du bedst kan lide og har i køleskabet. Denne dag røg der hytteost, varmrøget laks og grøn salat i vores pandekager, hvilket viste sig at være en aldeles fremragende idé. Det kan bestemt anbefales både som en let, aftensmad og til en ekstra lækker weekendfrokost. Jeg er også sikker på, at de ville været et hit som en alternativ brunch, hvor du nemt kan lave pandekagerne dagen forinden, så det ikke kræver mere end fem minutter, inden pandekagerne kan serveres.

 

TIP: Prøv min opskrift på madpandekager med surdej eller grønne kyllingewraps

 


Tips til pandekager med rødbede

  • I stedet for at koge dine rødbeder selv, kan du købe kogte rødbeder i velassorterede supermarkeder. De findes normalt vakuumpakkede på køl i grøntsagsafdelingen.
  • Du kan bruge både almindelig hvedemel og fuldkornsmel til opskriften. 
  • Ønsker du glutenfri rødbedepandekager vil jeg anbefale dig at bruge boghvedemel eller rismel. 
  • Du kan både bruge komælk og plantemælk. 

 

TIP: Prøv min opskrift på boghvedepandekager, boghvedepandekager eller falafel pandekager.

Shop the post

- reklamelinks

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma 🙂
    Det her er noget helt andet end pandekager (som desuden ser super lækre ud!) Jeg vil bare høre om du kan anbefale en yoga studie i Århus?:-)

  2. Jeg lavede dem i aftes, og de var vildt gode. Også gode med smør og honning som dessert!

Skriv en kommentar