Røræg

Røræg eller scambled eggs er et must på ethvert brunchbord. Cremede og lækre æg, der kan tilberedes i et snuptag og som kan serveres til det mest.

Nedenfor finder du min opskrift på helt perfekte røræg. Tricket er tilberede dem ved lav varme, så de forbliver cremede, samt at tilberede æggene i en kasserolle, netop for bedre at kunne styre varmen. Jeg tilsætter desuden smør og cremefraiche, der giver en ekstra lækker smag og konsistens.

cremede røræg

Røræg

 

Bedøm denne ret

Æg til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 6 æg
  • 20 g smør
  • 2 spsk. cremefraiche
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • serranoskinke eller bacon, sprødstegt
  • purløg
  • friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Slå æggene ud i en kasserolle, og tilsæt smør. Sæt kasserollen på medium-lav varme, og rør rundt i æggene med en spartel. Bliv ved med at røre, til æggene samler sig til en cremet masse. Tilsæt cremefraiche, salt og peber, og rør rundt, til du får perfekt cremede røræg.

Anret røræg på et serveringsfad (varm det evt. i mikroovn eller ovn inden, så æggene forbliver lune). Pynt med purløg, friskrevet parmesan, sprød skinke eller bacon.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på cremede røræg

Røræg (eller scrambled eggs, som det kaldes på engelsk og de hippe caféer), består ganske simpelt af æg, der røres sammen og steges. Konsistensen skal være cremet men alligevel fast nok til, at det kan anrettes på brød. Og smagen skal være mild og gerne med et hint af smør.

 

TIP: Brug også æg til en lækker æggekage eller shakshuka

 

røræg med serranoskinke

 

Tips til de bedste røræg

  • Hold varmen lav! En høj varme giver stegeskorpe på æggene, og du ønsker, at de kun netop skal sætte sig tilpas meget uden at blive tørre.
  • Tilbered dine røræg i en kasserolle eller gryde fremfor en pande. Det gør det nemmere at holde varmen lav.
  • Tilsæt smør til kasserollen sammen med æggene, og lad det smelte ind i æggene. Det giver en vidunderlig smag.
  • Tilsæt cremefraiche, der giver en cremet konsistens og god smag. Alternativt kan du bruge græsk yoghurt, fløde eller mælk. Mælkeproduktet kan også undlades.
  • Brug en spartel eller dejskraber (der kan tåle varm) til at røre rundt i gryden, så du er sikker på at kunne skrabe hele bunden.

 

TIP: Servér dine scrambled eggs på hjemmebagt rugbrød eller surdejsbrød

 

Toppings til scrambled eggs

Jeg synes, det er ekstra festligt og lækkert at servere røræg med forskellige toppings. Mine favoritter er frisk purløg og friskrevet parmesan. Og så hører lidt bacon eller sprødstegt skinke sig næsten også til.

Som tilbehør kan jeg også anbefale tomat eller stegte asparges, hvis det er i sæson. På den måde kan røræg næsten udgøre en helt lille brunch eller morgenmadsservering sammen med godt brød.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar