Rucolasalat med fennikel & parmasan

I dag vil jeg først dele endnu en opskrift fra min kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør med jer, og bagefter vil jeg gerne have lov til at blære mig lidt. Er det OK? Det håber jeg, får så får jeg nemlig også mulighed for at sige tak og sende krammere jeres vej. Men først, som lovet: opskriften på en lækker rucolasalat med fennikel og parmasan.
rucola1

Denne salat kan være en redning i det tidlige forår, hvor man er ved at gå død i vinterens grove grøntsager, men endnu ikke kan finde friskt sommergrønt i butikkerne. Fenniklen smager friskt og let af lakrids og er særlig lækker, når den enten ristes eller skæres i papirtynde skiver.
Rucolasalat med fennikel & parmasan fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør
Ingredienser
75 g rucola
1 fennikel
40 g parmesan
40 g pinjekerner
Vinaigrette
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
Salt & friskkværnet peber

Skyl og slyng rucolaen. Skær fenniklen i helt tynde skiver eller høvl den på et rive- eller mandolinjern. Lav en dressing af olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber, og fordel den over rucolaen og fenniklen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og fordel dem over salaten sammen med flager af parmesan inden servering.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg har reserveret den på biblioteket, og jeg skal op hente den om et par timer, og IH hvor jeg glæder mig! 😀
  Jeg prøvede lakserouladen for et stykke tid siden og jeg klappede i mine hænder af glæde over den! Jeg synes, at du gør det så godt! Tusind mange gange tak for en virkelig fin og gennemarbejdet blog. <3

  1. Hej Lotte 🙂 Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes! Og håber selvfølgelig, at du får lyst til at investerer i den og støtte mig på den måde 🙂
   Mange tak for dine søde ord 🙂

 2. Hvorfor i alverden læser jeg først dette indlæg nu?! Jeg sad lige og scrolle igennem dine gamle indlæg for at finde det du skrev om metal-kasserne fra Søstrene Grene, men mistede fuldstændigt mit fokus da mit ansigt samt madbilleder dukkede op på din collage! Haha 🙂
  Det er en fantastisk kogebog du har lavet, Emma – Den kan du så roligt være stolt over! Jeg bruger den regelmæssigt i løbet af ugen, mest til frokost inspiration. Glæder mig til efterfølgeren!

Skriv en kommentar