Rugvafler

De her rugvafler er simpelthen fremragende hverdagsmad. Sprøde, salte madvafler, der kan toppes med alverdens lækkerier, grøntsager, dips, kød eller hvad, du lige har på lager.

Rugvaflerne er dejlig sprøde, og på grund af rugmelet smager de lidt a la rugbrød. En vildt lækker syrlig smag, som du kan fremhæve yderligere ved at tilsætte en skefuld surdej til dejen.

rugvafler

Rugvafler

 

Bedøm denne ret

Vafler til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 3 dl rugmel
  • 3 dl mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

Pisk rugmel, æg, mælk, bagepulver og salt sammen til en jævn konsistens uden klumper.

Forvarm vaffeljernet, og smelt 1 tsk. smør. Steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt lidt smør mellem hver vaffel.

Servér vaflerne straks. De kan også genvarmes på en brødrister eller i ovnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

rugvafler

rugvafler med varmrøget laks

Opskrift på vafler af rugmel

Denne opskrift på rugvafler kom jeg på en aften, hvor jeg netop havde rørt en rugbrødsdej sammen. Der stod altså en pose rugmel på bordet, og køleskabet bød ellers kun på lidt sørgelige rester udover diverse basisvarer som mælk og æg.

En, to, tre, så fik jeg rørt en simpel vaffeldej af rugmel sammen, imens vaffeljernet varmede op. Og resultatet, der kom ud af jernet var simpelthen så lækkert! Vaflerne blev sprøde, saftige og med en god smag af rug, som de fleste kender fra rugbrød.

Jeg toppede de lune madvafler med køleskabets rester. Snittede grøntsager, lidt salat, cremefraiche og laks. Og wupti, så føltes aftensmaden som et helt festmåltid.

 

TIP: Prøv også mine grøntsagsvafler med spidskål eller lækre falafelvafler.

 

Ingredienser til rugvafler

Vaflerne består af ganske få ingredienser, som du måske allerede har i køkkenet:

  • Rugmel (almindelig fuldkornsrugmel med kim og skaldele)
  • Mælk (almindelig komælk eller plantemælk)
  • Æg (str. M/L)
  • Bagepulver
  • Salt
  • Smør (eller olie) til stegning

Da vaflerne hovedsagtligt består af rugmel, er de sprængfyldt med fuldkorn. Masser af kostfibre og god smag. Samtidig får man protein fra æggene, og samlet set giver det et måltid med god mæthed, også selvom du hovedsagligt topper vaflerne med grøntsager.

 

TIP: Prøv også min opskrift på smukke rødbedevafler

 

rugvafler med laks og cremefraiche og salat

 

Toppings til madvafler

Denne aften toppede jeg vaflerne med cremefraiche, varmrøget laks, salat og dild. En virkelig lækker kombination, der passede perfekt til de sprøde rugvafler. Det ville også gøre sig fremragende som en lille hapser inden middagen eller til en buffet, hvis man knækkede vaflerne ud i trekanter og toppede dem enkeltvist.

Jeg kan også forestille mig, at vaflerne ville smage perfekt med forskellige bagte grøntsager såsom peberfrugt, blomkål og aubergine. Gerne sammen med en cremet dips som hummushaydari eller baba ganoush . En tahindressing eller grøn pesto ville også smage så dejligt, er jeg sikker på.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar