Efterår

Efterårsmad til at lune og glæde, når vi går de mørkere tider i møde. Det er tid til hyggemad og skønne søde sagr, der kan nydes under et tæppe i sofaen.

Når regnen rusker, vinden blæser og kalenderen melder efterår, så er det også nogle helt andre råvarer, der er i sæson. Her i mit opskriftsindeks finder du mange forskellige efterårsretter. Jeg byder blandt andet på lune currys, varme supper, fyldige salater og søde sager til hyggetider.

I efteråret kan vi nyde de skønne rodfrugter. Brug dem eksempelvis i en god rodfrugtmos, saftige rødbedebøffer eller en lunende suppe som min jordskokkesuppe. Du kan også bruge rodfrugter i kage og brød. Prøv mine gulerodsbrud, der nemt kan laves med alverdens rodfrugter eller mine sunde gulerodsmuffins.

En af mine yndlingsråvarer til efterårsmad er græskar. Særligt elsker jeg denne opskrift på græskarsalat og denne lækre tærte med græskar.

I de kolde måneder er opskrifterne på indisk curry med kylling eller linselasagne store hverdagshit herhjemme. Og hvis vi får gæster, elsker jeg at lave simremad som langtidsstegt skank med rodfrugter eller svinekæber med rodfrugtmos. Til dessert kunne der meget vel komme verdens bedste chokoladekage eller mit populære bananbrød på bordet.

Efterårsmad kan også bestå af skønne efterårssalater med alverdens forskellige slags kål og grove grøntsager. Prøv eksempelvis min salat med hasselback butternut græskar eller denne skønne boghvedesalat med bagte rødbeder.

Jeg håber, du vil udforske mine mange opskrifter på efterårsmad! Der er god inspiration at hente til efterårsretter til frokosten, hverdagsmad og gæstemad.

TIP: I dette blogpost kan du få mere inspiration til brugen af efterårets råvarer