Sommer

Når den danske sommer først ankommer, følger der som regel en masse farverige og smagfulde råvarer med. Ofte kan man nemlig købe søde jordbær og nye kartofler ved små vejboder i sommerlandet.

Det er også om sommeren, at grillsæsonen for alvor er i gang. Det er nemt at smide både bøffer, kylling og fisk på grillen. Friske grøntsager som squash, grønne asparges og majskolber smager også ekstra skønt efter en tur på grillen. Når de rigtig varme dage rammer, kan det være nok med en sprød salat, der mætter lige tilpas nok til, at der også er plads i maven til en gammeldags isvaffel til dessert.

Jeg håber, mine opskrifter giver dig lyst til at gå på opdagelse i sommerens mange lækre råvarer.

  • Filippinsk adobo kylling

  • Fiberrige kerneboller

  • Grøn gudindedressing – Vegansk cashew dip

  • Granolatærte

  • Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter

  • Lam tikka masala

  • Dukkah

  • REKLAME
    kartoffelsalat med quinoa og jordbær

    Kartoffelsalat med quinoa og jordbær

  • Linsesuppe med kokosmælk

  • Ristede boghvedekerner

  • REKLAME

    Speltsalat med ovntørrede tomater

  • Tahin blondies med chokolade

  • Spinatpandekager med sesampaneret avocado & rødbedehummus

  • Vegetarisk tikka masala med aubergine & kikærter

  • Ærtesuppe med bacon og mandelknas

  • REKLAME
    sommersalat med melon asparges feta

    Sommersalat med melon, asparges og feta

  • Kitchari

  • Fyldte bagekartofler med æg og bacon

  • Moules frites med sødkartoffel fritter

  • Honning-dijondressing

  • Gulerodsrisotto

  • Asiatisk salat med nudler og andebryst

  • Kylling tikka masala

  • Haydari dip

  • Grøn risotto med spinat & ærter

  • Rødbedevafler med ærtemos og laks

  • Laks med pesto crust

  • Hjemmelavet grøn pesto

  • Quinoafladbrød

  • REKLAME

    Frisk salsa – Pico de gallo