ANNONCE

Salat med and

Denne salat med and er en skøn, frisk servering. Her bruger jeg rester fra andestegen i en smuk salat med sprøde grøntsager – lige netop, hvad man ofte har lyst til dagen efter, vi har nydt den tunge julemad.

Salaten laves på en base af rødkål vendt sammen fintsnittet fennikel. Sammen med syrligt-søde granatæblekerner, appelsiner, cremet feta og sprøde mandler, får man en helt uimodståelig salatkombination, der passer perfekt til andekød.

rødkålssalat med and feta

Salat med and

 

Bedøm denne ret

Let måltid til 4 personer
forberedelse 10 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • Rester af andesteg, gerne ca. 400 g
  • 0,5 rødkål
  • 1 fennikel
  • 0,5 granatæble
  • 3 appelsiner
  • 100 g fetaost

VINAIGRETTE

  • salt af 1 appelsin
  • 1 dl friskpresset appelsinjuice (presset fra appelsinhinderne)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber

AHORNRISTEDE MANDLER

  • 50 g mandler
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 drys salt

Fremgangsmåde

Salat

Pluk andekødet fra skrog og ben i mundrette stykker, og sæt til side.

Snit rødkål og fennikel helt fint, gerne på et mandolinjern.

Frigør granatæblekerne.

Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra, og frigør dernæst kødet i små fileter. Pres saften fra appelsinhinderne, så du får 1 dl til vinaigretten.

VINIAGRETTE

Pisk alle ingredienserne sammen. Vend vinaigretten i fintsnittet rødkål og fennikel. Fordel det på et salatfad eller i en stor skål.

Kom granatæblekerner, appelsinfileter, andekød og smuldret feta over salaten, og vend let rundt.

AHORNRISTEDE MANDLER

Rist mandlerne på en tør pande. Når de begynder at tage farve hældes ahornsirup over panden. Drys med salt, og vend rundt. Når væsken er fordampet, fordeles mandlerne på et skærebræt. Lad dem køle lidt af, inden de hakkes groft og drysses over salaten inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Salat med rester af and

Denne salat med and er oplagt at servere dagen efter juleaften, hvis du har rester tilovers fra andestegen. Efter al den tunge julemad med kød, kartofler og sovs, er det nok ikke den store sult, der præger. Jeg oplever ofte, at jeg har lyst til noget frisk, sprødt og grønt, der ligger lidt lettere i maven. Men samtidig er det jo en skam, hvis rester af den gode steg skal gå til spilde.

De udgår du med denne opskrift, der er oplagt at servere til både frokost og aftensmad. Her trevles det kolde andekød i mundrette stykker, inden det vendes i en frisk og fyldig salat. En salat, der er så smuk og velsmagende, at den sagtens kan serveres for gæster, hvis du stadig har gæster i dagene efter jul.

 

rødkålssalat med andekød

 

Rødkålssalat med fennikel

Salaten laves på en base af rødkål og fennikel, der snittes helt fint eller høvles på et mandolinjern – jo tyndere, jo mere delikat! Dernæst vendes det i en dejlig vinaigrette af olivenolie, dijonsennep, appelsinsaft og ahornsirup. Over salaten drysser jeg appelsinfileter, granatæblekerner, ristede mandler og feta. Og natuligvis det lækre andekød, er også smager skønt koldt.

 

TIP: Servér gerne salaten med et godt surdejsbrød eller foccacia

 

 

salat med andekød

 

Vores Jord – din køkkenhave

Opskriften er udviklet i samarbejde med Vores jord – din køkkenhave. Et inspirationsunivers af smagfulde retter med dansk frugt og grønt, skabt af danske gartnerier i fællesskab.

Månsson er et af de danske, familiedrevne gartnerier, der er en del af paraplybrandet. Gartneriet er placeret i naturskønne omgivelser omkring Brande. De producerer mange forskellige økologiske grøntsager, blandt andet rødkål og fennikel, som jeg bruger i denne salat.

For mere inspiration til opskrifter med dansk frugt og grønt, kan jeg anbefale jer udforske inspirationsuniverset på Vores jord – Din køkkenhave, som jeg er stolt af at bidrage til.

 

TIP: Find flere opskrifter og inspiration fra Vores jord – din køkkenhave og deres danske producenter på deres hjemmeside og instagramprofil.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar