Salat med bagte gulerødder, feta & saltmandler

I denne simple og enormt lækre salat får bagte gulerødder selskab af feta, rucola og sprøde saltmander. Kombinationen er så skøn, at jeg uden at blinke ville skrive mig op til at spise salaten ugenligt resten af mine dage.

Den skønne salat med bagte gulerødder kan både serveres med det samme, mens den stadig er lun, men du kan også lave den i god tid og servere den kold.

Salat med bagte gulerødder

Ristet gulerodssalat med rucola, feta & saltmandler

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

Saltmandler

  • 100 g mandler
  • ½ spsk. groft salt
  • 1 dl vand

Gulerodssalat

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 70 g rucola
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld saltmandler

Fremgangsmåde

Saltmandler

Tænd ovnen på 150°. Kom mandler, salt og vand på en pande, og bring vandet i kog. Vend rundt, indtil vandet fordamper, og saltet samler sig i bunden af panden. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og rist dem i ovnen i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og tørre. Hak saltmandlerne groft.

Gulerodssalat

Tænd ovnen på 200 grader. Vask eller skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver med en tykkelse på cirka 1,5  cm. Fordel skiverne på en beklædt bageplade, og vend dem i olivenolie, spidskommen og salt. Bag gulerødderne i 25 minutter, indtil de er møre og flot gyldne. Lad dem derefter køle en smule af, inden de vendes sammen med skyllet rucola, smuldret feta og grofthakkede saltmandler. Servér enten salaten lun eller kold.

Find flere opskrifter i samme kategori

Gulerodssalat med feta og mandler

Salat med bagte gulerødder med feta og mandler

Salat med bagte gulerødder

Salat med bagte gulerødder er en vidunderlig fyldig salat. Den kan serveres som en del af en større buffet, eller når du får gæster, fordi den kan forberedes dagen forinden. Husk dog først at anrette salaten umiddelbart inden servering, så saltmandlerne forbliver sprøde.

Prøv eksempelvis salaten som en del af min mellemøstlige menu. Her serveres den til hjemmelavede falafler med masser af dips og fladbrød.

Bagte gulerødder til salater

Når gulerødder ristes i ovnen fremhæves en helt fantastisk smag og sødme. Det er derfor en virkelig lækker tilberedningsmetode, hvad end man skal bruge dem til suppe, salat eller gryderetter.

Herhjemme skærer vi dem ofte i stave og laver gulerodsfritter, der minder ret meget om de populære sød kartoffelfritter. Dét kan anbefales, for gulerødder er lige en tand mere hverdagsvenlige, både fordi en økologisk pose ingenting koster, men også fordi de skal have kortere tid i ovnen. En anden favorit er at bruge ristede gulerødder i salater – særligt når de kombineres med feta, der giver et virkelig lækkert modspil til den sødmefulde smag.

Jeg kan også anbefale dig at prøve at grille gulerødder, som jeg gør i denne opskrift på grillede gulerødder med rustik pesto. Det giver en endnu lækrere og mere ristet, karamelliseret smag.

Salat med bagte rodfrugter

Du kan erstatte gulerødder i opskriften med alle former for rodfrugter. Prøv eksempelvis at erstatte dem med bagte rødbeder, søde kartofler, pastinak eller jordskokker. Græskar i tern er også super lækkert.

Opskrifter med gulerødder

Gulerødder er herlig hverdagskost, fordi de er billige og super sunde. Prøv gerne nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hidtil har din opskrift med langtidsbagte gulerødder med dukha været en favorit – denne salat ser ud til at kunne hamle op, så den skal prøves!

      1. Så lykkedes det at prøve opskriften af – og tak Emma, det er en ny yndling! Tror den også skal prøves med sødkartofler eller græskar 🙂

        1. Skønt at høre! Søde kartofler og græskar lyder også som en fantastisk kombination 🙂
          God dag til dig, Hanne 🙂

  2. Er i fuld gang med denne salat – dog med butternut squash da jeg også laver butternut pizzaer (ala. madbanditten) 🙂 glæder mig til det skal serveres om lidt! 😀

Skriv en kommentar