Salat med blåbær

Denne salat med blåbær er simpelthen så himmelskøn. Det er sådan en salat, der passer til det meste, men alligevel lige er en tand mere særlig (og mange gange mere lækker!) end en basic grøn salat.

I opskriften vender jeg friske grønne salat blade med en simpel viniagrette, inden den toppes med blåbær, feta og mandler. En kombination, der bare spiller med både søde og salte, cremede og sprøde elementer.

salat med blåbær

Salat med blåbær

 

Bedøm denne ret

Salat til 4 personer
forberedelse 3 min / tilberedning 2 min / i alt 5 min

Ingredienser

SALAT

  • 1 bakke blandet grøn salat
  • 125 g blåbær
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld mandler

VINIAGRETTE

  • 3 spsk. olivenolie
  • Saft og skal af 0,5 citron
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en lille skål. Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad, og vend vinaigretten i salaten. Fordel blåbær og feta smuldret i mindre stykker over. Rist mandlerne på en tør pande, hak dem groft, og drys over salaten.

Find flere opskrifter i samme kategori

salat med blåbær

 

Opskrift på grøn salat med blåbær

Denne salat med blåbær er et fremragende eksempel på, hvor lidt der skal til, for at friske en grøn salat. Med en god dressing og lidt forskellige toppings, forvandles de spæde salatblade til en servering, der meget vel vil blive den mest ombejlede på spisebordet.

 

Dressing til grøn salat

For at få en grøn salat til at smage godt, skal du først og fremmest bruge en god dressing. Det er lidt det samme, som hvis du ville servere en bøf – den ville heller ikke smage godt uden salt og peber!

Til denne salat bruger jeg en viniagrette, en såkaldt olie-eddike-dressing, blot lavet med citronsaft fremfor eddike. Du kan dog sagtens vælge en anden dressing, der passer mere til din lyst og smag på dagen. Gode bud kunne være en tahindressing, mormordressing eller en honning-dijondresssing

 

salat med blåbær feta og mandler

 

Toppings til salat

Til en grøn salat plejer jeg ofte at tilføje tre forskellige elementer, der kan varieres i det uendelige

  1. Ost
  2. Frugt/bær
  3. Nødder/frø/kerner

Et fremragende eksempel er denne salat, hvor de grønne salatblade kombineres med feta, blåbær og ristede mandler. Andre gode bud kunne være en grøn salat med parmesan, æble og solsikkekerner eller en salat med mozzarella, rabarber og pinjekerner.

Hvis du ønsker en vegansk salat, kan jeg anbefale dig at erstatte osten med avocadotern, som jeg gør i denne grønne salat med granatæblekerner og avocado.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar