
Ingredienser
SALAT
- 2 majskolber
- 2 squash
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 1 pose rucolasalat
- 100 g feta
VINIAGRETTE DRESSING
- saft af 0,5 citron
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Hiv bladene fra majskolberne, og fjern de små silketråde. Læg majskolberne i koldt vand i 5 minutter. Tør dernæst majskolberne, pensl med olivenolie og drys med salt.
Skyl squash, og skær dem i skiver på cirka 1 cm. Vend dem i olivenolie, og drys med salt.
Grill majkolberne på alle sider, til majsene bliver flot gule og let gyldne. Grill squashskiverne på begge sider, til de får flotte grillstriber.
Pisk alle ingredienserne til vinaigrette dressingen sammen i en lille skål.
Skyl og tør rucolasalaten, og kom den i en skål.
Skær majsene af kolberne med en skarp kniv. Kom grillet majs, squash og feta smuldret i mindre stykker ned til rucolasalaten. Hæld dressingen over, vend rundt, og servér.

Opskrift på salat med grillet squash og majs
Jeg serverede denne salat med grillet squash og majs til en familiemiddag i sommerhus. Måske årets sidste, dagen inden sommerferiens afslutning, hvor vi alle var samlet. På menuen var der grillet lammeculotte, og så lavede jeg også grillede gulerødder og godt brød som tilbehør.
En af salaterne var som sagt denne med rucola, squash, majs og feta. En virkelig god kombination, der har både bitre, søde, salte, cremede og sprøde elementer. Sprød og bitter rucola. Søde majs. Cremet feta. Med masser af god grillsmag fra særligt squash, der bliver gylden, saftig og får flotte grillstriber. Når det hele vendes sammen med en dejlig frisk viniagrette af citronsaft, får du en skøn sommersalat, der bare hitter!
TIP: Prøv også min opskrift på grillet spidskål med parmesan eller grillspyd med kylling og grøntsager , når du tænder op i grillen.
Grillet squash og majs
En salat med grillet squash og majs kombinerer to af de grøntsager, der hyppigst kommer på bordet, når vi tænder op i grillen. Flotte majskolber, der også smager vidunderligt, når de serveres hele med kryddersmør som i denne opskrift på grillede majskolber med purløgssmør. Og squash, der er nemme at skrive i skiver og som holder formen, når de steges saftige og gyldne på grillen.
I denne salat steger jeg majskolberne hele, inden jeg skærer majsene fra kolberne og bruger dem i salaten. Squashen skæres i skiver og grilles, til de får fine grillstriber. Men jeg kan også anbefale dig at skære dem i bånd som jeg gør i denne salat med grillet fersken og squash. Det gør squashen lidt nemmere at grille, uden at skiverne ryger ned i kullene gennem risten. Og så ser det også drøn flot ud i salaten med de lange, grillede squash-bånd.
TIP: En anden skøn sommersalat med feta er min opskrift på vandmelonsalat