ANNONCE

Scones med blåbær

Lysten til noget sødt til kaffen kan sommetider melde sig ret akut. Efter en frisk gåtur, når kaffen skal på bordet, men der mangler lidt sød forkælelse som sidevogn.

Her er scones en oplagt servering! De smager vidunderligt, og så er de enormt hurtige at lave. De søde boller bages nemlig helt uden gær, så der ikke er langt fra tanke til dejlige, nybagte scones.

Denne opskrift giver lækre scones, der bliver sprøde udenpå, saftige og smør-lækre indeni, og så kan de laves i alverdens smagsvariationer.

Scones med blåbær

Scones med blåbær

 

Bedøm denne ret

Scones til 8 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min /

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker + lidt til toppen
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g smør
  • 200 g friske eller frosne blåbær
  • 1 dl fløde + lidt til pensling
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr smørret ud i melet, så du får en grynet konsistens. Vend blåbær i skålen.

Pisk æg og fløde sammen i en skål, og hæld det i melblandingen. Vend forsigtigt rundt, først med en ske og sidenhen dine hænder, til dejen samler sig. Tryk forsigtigt dejen sammen til en disk på bagepladen. Skær den ud som en pizza i 8 stykker, og fordel scones ud på bagepladen.

Pensl med fløde, drys med lidt sukker, og bag dine scones i cirka 10 minutter, til de er flot gyldne.

Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen, inden de serveres.

Find flere opskrifter i samme kategori

scones med blåbær

Scones med bagepulver

Scones med blåbær er nemme og hurtige at lave. De bages med bagepulver fremfor gær, hvilket gør, at de ikke skal hæve men kan bikses sammen på et kvarter.

Scones er en engelsk klassiker, en sød bolle, der får en flaget, saftig men smuldrende konsistens, på grund af det høje indhold af smør. Derudover adskiller scones sig fra andet bagværk ved, at de bages uden gær. Det gør, at de er meget hurtigere at bage, men de holder sig til gengæld heller ikke friske så længe. Der er hurtigt bagværk, der også skal nydes i en fart, og allerhelst når det er helt nybagt.

 

TIP: Prøv også at bruge blåbær i en frisk salat

blåbærscones

 

Blåbærscones

Her laver jeg scones med blåbær, der giver et dekorativt og syrligt-sødt twist. Du kan dog nemt erstatte med rosiner, hakket mørk chokolade eller andre bær.

De flotte blåbær har jeg købt i Lidl. De har den næste uge et stort udvalg af forskellige bær, der er oplagte at bruge i vinterferiens bagværk og kager. Det er herligt med farve, friskhed og forkælelse i disse tider, hvor vi længes efter foråret.

 

TIP: Jeg kan også anbefale Lidls frosne, økologiske blåbær, som jeg bruger i denne smoothie.

 

nemme scones med bagepulver og blåbær

Tip til de bedste scones

Når du skal bage scones, er det vigtigt at være opmærksom på, at alle ingredienserne skal være kolde. Det er vigtigt, at smørret ikke æltes så meget, at det smelter, imens du samler dejen. En kold dej med små stykker små giver nemlig perfekt luftige, flagede scones, der ikke flyder ud under bagning.

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma.

    Er det rigtigt forstået, at man først skal forme dejen til en “disk”, derefter dele den i 8 og så fordele de 8 scores hver for sig på bagepladen? Jeg satte nemlig bare dejen i ovnen efter at have formet den og skåret den i 8 dele, og det blev ikke så godt….
    Desuden undrer jeg mig over, hvordan du undgår, at din dej ikke bliver helt lilla??

    Mvh. Hanna 🙂

Skriv en kommentar