
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker + lidt til toppen
- 2 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 100 g smør
- 200 g friske eller frosne blåbær
- 1 dl fløde + lidt til pensling
- 1 æg
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr smørret ud i melet, så du får en grynet konsistens. Vend blåbær i skålen.
Pisk æg og fløde sammen i en skål, og hæld det i melblandingen. Vend forsigtigt rundt, først med en ske og sidenhen dine hænder, til dejen samler sig. Tryk forsigtigt dejen sammen til en disk på bagepladen. Skær den ud som en pizza i 8 stykker, og fordel scones ud på bagepladen.
Pensl med fløde, drys med lidt sukker, og bag dine scones i cirka 10 minutter, til de er flot gyldne.
Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen, inden de serveres.
Scones med bagepulver
Scones med blåbær er nemme og hurtige at lave. De bages med bagepulver fremfor gær, hvilket gør, at de ikke skal hæve men kan bikses sammen på et kvarter.
Scones er en engelsk klassiker, en sød bolle, der får en flaget, saftig men smuldrende konsistens, på grund af det høje indhold af smør. Derudover adskiller scones sig fra andet bagværk ved, at de bages uden gær. Det gør, at de er meget hurtigere at bage, men de holder sig til gengæld heller ikke friske så længe. Der er hurtigt bagværk, der også skal nydes i en fart, og allerhelst når det er helt nybagt.
TIP: Prøv også at bruge blåbær i en frisk salat
Blåbærscones
Her laver jeg scones med blåbær, der giver et dekorativt og syrligt-sødt twist. Du kan dog nemt erstatte med rosiner, hakket mørk chokolade eller andre bær.
De flotte blåbær har jeg købt i Lidl. De har den næste uge et stort udvalg af forskellige bær, der er oplagte at bruge i vinterferiens bagværk og kager. Det er herligt med farve, friskhed og forkælelse i disse tider, hvor vi længes efter foråret.
TIP: Jeg kan også anbefale Lidls frosne, økologiske blåbær, som jeg bruger i denne smoothie.
Tip til de bedste scones
Når du skal bage scones, er det vigtigt at være opmærksom på, at alle ingredienserne skal være kolde. Det er vigtigt, at smørret ikke æltes så meget, at det smelter, imens du samler dejen. En kold dej med små stykker små giver nemlig perfekt luftige, flagede scones, der ikke flyder ud under bagning.