Små ting

{ Den lækreste lækre frokostsalat – pyntet med lidt spiselige blomster, bare fordi }

{ Dagens kardemummabulle & en meget glad Ems }

{ Den fineste Airbnb! Lover at finde et link til den snart 🙂 }

{ Gåtur i den gamle (og meget pæne) bydel }  

{ Udsigt mod et frossent tivoli }

{ Hjemme i Århus igen måtte jeg straks lave mine egne kardemummabullar }

Jeg var en smule nervøs, da jeg og min lille kuffert trillede afsted mod Stockholm i sidste uge. Jeg har jo aldrig rejst helt alene på den måde før, og hvad nu, hvis jeg ikke nåede flyet? Hvis jeg ikke kunne finde min AirBnB? Hvis jeg ikke ville føle mig tryg? Og hvad nu hvis, hvis, hvis…
Heldigvis – eller selvfølgelig! – gik det hele som smurt, og selvom det måske virker skørt, har det været en ret empowering (findes der et godt dansk ord for det?) oplevelse. At finde ud af, at jeg kan klare mig selv et helt nyt sted, og at jeg sagtens kan hygge mig flere dage i streg i mit eget selskab. Hvis nogle af jer overvejer at tage en solorejse, kan jeg kun sige: GØR DET! Det var lige præcis, hvad jeg trængte til, og jeg er så glad for, at jeg lyttede til min intention, da den fortalte mig, at jeg havde brug for lidt tid hjemmefra.
Nu er jeg hjemme igen. Ét redigeret kogebogsmanuskrift rigere, men også med fornyet energi, klar til at være en bedre kæreste, veninde, søster. Og jeg ved, at det havde været en helt anden historie, hvis jeg havde taget det store redigeringsarbejde hjemme i hverdagens trummerum. Som I ved, gik jeg og følte mig ret mat og energiforladt en del af februar, og det havde helt sikkert ikke hjulpet på humøret at fylde på med så stor en ekstra opgaver. Flere to-do’s, mere ansvar… Nej, der var brug for, at jeg sagde lidt fra, aflyste et par møder og tog en uge for mig selv.
Her på den anden side, at min lille workation, må jeg sige, at jeg virkelig er overrasket over, hvad man kan nå, når man sorterer alle dagligdagens pligter og aftaler fra. Jeg har været über effektiv (for jeg altid arbejder fantastisk i offentlig transport eller på caféer!), men samtidig har jeg haft masser af tid til at gå på opdagelse – cirka 20 km i Stockholms gader blev det til hver dag 😉
Hvad jeg så, hvor jeg spiste, og hvor jeg boede, skal jeg nok svare på i en lille Stockholm guide, der kommer på bloggen senere på ugen. Jeg er helt forelsket i byen, og glæder mig allerede til at skulle tilbage en anden gang – gerne om sommeren, så alle Kardemummabullarne kan blive nydt i de mange fine parker.
Har I nogensinde taget en solorejse? Eller er det noget, I overvejer? 


 

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Har du mulighed for at lægge en opskrift på kardemommeboller op en dag? De ser så lækre og fine ud!

  1. Hej Sarah 🙂 Jeg skrev ikke opskriften ned, men har planer om at lave dem igen næste weekend, og så må jeg lige få det gjort 🙂
   KH

 2. Empowering – at føle sig sej og stærk
  ?? De ord bruger jeg ofte til at beskrive følelsen af empowerment!
  Ja, jeg har rejst solo og det var fantastisk! Det er efterhånden en del år siden – kunne sagtens finde på at gøre det igen! Efter at jeg havde boet et år i Barcelona og skulle vende snuden hjem mod Danmark, føltes det for pludseligt, bare at være ‘hjemme’ efter en kort flyvetur. Så jeg downsizede mine ejendele gevaldigt, tog rygsækken på og brugte et par uger på at bevæge mig hjem mod nord. Det var fedt at gøre det i mit eget tempo og undervejs, at lave præcis det jeg havde lyst til! Læste en masse bøger, tullede rundt og kom overraskende let i snak med andre rejsende 🙂
  Har overvejet at gøre det ifb med eksamenslæsning – studycation! ?
  God mandag ♥

  1. Lyder som den skønneste tur! Og studycation er da verdens bedste idé – afsted med dig! 😉
   Kram <3

 3. Emma! Din Stockholm tur ser fantastisk ud. Fulgte også med i smug på Instagram hæhæ. Du er sej! Noget helt andet: Deler du ikke opskriften på de der mega lækre kardemommeboller? Har tidligere eksperimenteret med andre opskrifter, men dine ser bare helt exceptionelle lækre ud. Krammer herfra, Anne

  1. Hej Anne :-* Jo, det kan du tro! Jeg lavede dem var uden opskrift, men har planer om at lave dem igen snarest, og så må jeg lige få skrevet opskriften ned til jer 🙂
   Kram

 4. Stockholm er bestemt også på min rejseliste, men for et par år tilbage var jeg på en super empowering 😉 solorejse til London – uden tvivl noget af det bedste jeg har gjort for mig selv 🙂

Skriv en kommentar