Småkager med spiselige blomster

Disse småkager med spiselige blomster er simpelthen sådan et hyggeligt køkkenprojekt. Småkagedej pyntes med blomsterblade, inden de kommer i ovnen, og det er umuligt ikke at blive i godt humør af at lege rundt med naturens smukke farver og former.

Til de fine småkager med spiselige blomster bruger jeg dejen fra klassiske specier -en af mine yndlingssmåkager til jul! På den måde har man jo en fremragende undskyldning for at nyde de dejlige småkager med smag af vanilje året rundt.

Småkager med spiselige blomster

Småkager med spiselige blomster

 

Bedøm denne ret

30-40 småkager
forberedelse 10 min + 1 t på køl / tilberedning 10 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

Småkager

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis

PYNT

  • Spiselige blomster (se idéer til sorter i teksten under opskriften)
  • Vand

Fremgangsmåde

Skil vaniljekorn fra stangen, og mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen på et skærebræt, så kornene skilles fra hinanden, og du får vaniljesukker.

Skær smør i små tern. Bland mel, vaniljesukker og flormelis i en skål. Smuldr smørret ud i skålen, til du til sidst kan ælte ingredienserne sammen til en ensartet dej.

Form dejen til en pølse med en diamester på 3-4 cm. Læg den i køleskabet i en time, så den sætter sig.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Skær dernæst pølsen ud i skiver på 0,5 cm, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er godt med mellemrum mellem småkagerne, da de vil flyde en smule ud.

Fugt en finger med vand, og brug den til at placére blomster ovenpå hver småkage. Tryk dem let ned i overfladen.

Bag dine specier i 8-12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

specier med spiselige blomster

blomstersmåkager

Opskrift på småkager med spiselige blomster

De fine småkager med spiselige blomster er den perfekte imponernede lille servering til eftermiddagskaffen. De minder mig om sådan noget, man ville nyde til et “tea party” i ens “summer garden”. På et hvidt bordebænke sæt i metal, fyldt med krummelurer, placeret i en skyggeplet i haven.

Sådan et scenarie kan jeg ikke helt prale af at kunne opstille i vores Århus lejlighed. Men småkagerne smager altså også vidunderligt nydt i eftermiddagssolen på altanen, skulle jeg hilse og sige.

 

TIP: Prøv også at bruge kagedejen fra mine vaniljekranse eller brug spiselige blomster som pynt på smukke muffins.

 

småkager med blomster og te

 

Hvordan laver man småkager med blomster?

Det er ret nemt at lave småkager med blomster, så du skal ikke lade dig afskrække af det imponerende udseende. Og så er det tilmed et virkelig hyggeligt projekt, lidt som at lave julekonfekt. Måske man burde lave en ny familietradition og invitere på jordbærtærte og blomster-småkage-dekoration i sommerferien?

For at lave de fine småkager med blomster, skal du først og fremmest bruge en kagedej. Her anbefaler jeg en dej til specier, der er en dejlig sprød vaniljesmåkage, der ikke hæver for meget op under bagning. Det sikrer, at det blomsterdesign, du laver på småkagerne, forbliver nogenlunde intakt.

Man kan ikke undgå, at blomsterne ændrer en smule udseende ved bagning, når de udsættes for varmere temperaturer. De vil blive mere matte i farven, når bladene tørrer ud. For at bevare formen bedst muligt, sætter jeg blomsterbladene dog fast med en smule vand. Det hjælper også til, at blomsterne ikke bliver brændte, før småkagerne er færdige.

 

TIP: Prøv også min opskrift på blondies med rabarber eller denne smukke rabarbertærte

 

speciedej til småkager

 

Forslag til spiselige blomster

Spiselige blomster er en nem måde at tilføje et hint af “sommerlig gourmet” til ethvert måltid. Over salaten, kagen eller endda havregrøden.

Til min opskrift på småkager med spiselige blomster bruger jeg en blanding af forskellige blomster såsom stedmoderblomst, biblomme og nellike. Alle blomsterblade fandt jeg på Nemlig.com, der har et fint udvalgt af spiselige blomster i små plastbakker.

Når jeg en dag får min egen have, glæder jeg mig til at så spiselige blomster, som kan bruges på fine småkager og som pynt i sommermaden.

Måske du allerede er heldig, at du har adgang til en have eller vild natur, hvor der vokser spiselige blomster? I så fald får du her 10 forskellige bud på spiselige blomster, du kan finde i den danske natur eller så i haven:

  • Stedmoderblomst
  • Hybenroser
  • Lavendel
  • Forglemmmigej
  • Salvieblomst
  • Kornblomst
  • Nellike
  • Hyldeblomst
  • Tallerkensmækker
  • Tusindfryd

 

cookies med blomster

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar