Smørrebrød med laks og rejer

Et smørrebrød med laks og rejer er en klassiker, der passer perfekt til det kolde bord til jul eller påske.

Til disse smørrebrød topper jeg rugbrød med koldrøget eller gravad laks, en lækker dildcreme og rejer. Hver mad toppes også med lidt dild og syltede rødløg, der både pynter og smager!

smørrebrød med laks

Smørrebrød med laks og rejer

 

Bedøm denne ret

smørrebrød til 4 personer
i alt 10 min

Ingredienser

Smørrebrød

  • 4 skiver rugbrød
  • smør
  • 4-8 skiver koldrøget eller gravad laks
  • 200 g rejer
  • syltede rødløg*
  • dild

Dildcreme

  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld dild
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

DILDCREME

Blend ingredienserne sammen med en håndmixer, til du får en lysegrøn creme med en jævn konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

SMØRREBRØD

Smør rugbrød med smør. Fordel laks, dildcreme og rejer over. Pynt med syltede rødløg og dild, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Smørrebrød med laks eller anden fisk

Et smørrebrød med laks er en klassiker til både jule- og påskefrokost. Det er dog også en mad, der snildt kan serveres året rundt – også på varme sommerdage!

Smørrebrødet kan laves med både koldrøget og gravad laks, men du kan også vælge en anden fisk. Det smager eksempelvis skønt med røget ørred eller kulmule. Du kan også prøve at erstatte koldrøget laks med en varmrøget variant, der også smager skønt til både dildcreme og rejer.

Laks med rejer og syltede rødløg

Mit smørrebrød med laks topper jeg med en frisk dildcreme og rejer, inden madderne pyntes med syltede rødløg og dild. Det er en ganske fantastisk kombination, der tilføjer både salt, fedme, syre og friskhed til smørrebrødene.

Syltede rødløg er utrolig nemt at lave selv, og du kan finde min opskrift lige her. 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar