Sort bønnemos

Sort bønnemos er den lækreste, fyldige mexicanske dip eller tilbehør. Det smager vidunderligt i en salatskål med frisk grønt og nachos, eller som fyld i sprøde tacos.

Bønnemosen mætter dejligt og er sprængfyldt med protein, så den er oplagt at bruge, hvis du vil lave vegetarisk meximad.

sort bønnemos

Sort bønnemos

 

Bedøm denne ret

Dip eller tilbehør til 4 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 2 dåser sorte bønner (eller ca. 250 g tørrede bønner før kogning)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1⁄4 liter hønsebouillon
  • Saften af 1⁄2 lime
  • 1 dl salsa (købt eller hjemmelavet)
  • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dræn og skyl bønnerne fra dåsen. Hak løget, pres hvidløget, og svits begge dele i olivenolien i en tykbundet gryde, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt bønner og bouillon, og bring gryden i kog.

Tilsæt limesaft og salsa til gryden, og blend bønnerne til en grov mos med få hele bønner med en stavblender eller i en almindelig blender.

Lad nu mosen koge, indtil den tyknes (pas på – den kan godt boble meget kraftigt).

Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt chilipulver eller Tabasco, hvis du ønsker mosen stærkere.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salatskål med sort bønnemos

Sort bønnemos ser ikke ud af noget særligt. Men tro mig: Den mexicanske mos af sorte bønner smager fortrinligt! Jeg elsker især at servere den til frisk salat, salsa fyldt med krydderurter, creme fraiche og lune, sprøde nachos. Sådan en skål er simpelthen fest for smagsløgene!

Jeg holder også af at servere den sorte bønnemos i min ‘burritobowl med mexi-kylling‘. Her kombineres mosen med masser af grønt, frisk salsa og kylling, vendt i krydderier og smeltet cheddar.

Vegetarisk mexicansk mad

Den sorte bønnemos er et hit til vegetarisk mexicansk mad. Hvad end den står på tortillapandekager, tacos eller chili sin carne, er den vidunderligt tilbehør. Kombinér mosen med noget friskt og grønt og noget sprødt, og så har du et sikkert hit!

bønnemos

bønnemos mexicansk

Bagt sort bønnedip

Prøv også at forvandle mosen til den lækreste dip til nachos! Det eneste, du skal gøre, er at fylde mosen i et ovnfast fad. Top med revet cheddarost, og sæt fadet i ovnen i 5-10 minutter til osten smelter, og så får du den lækreste dip til nachos!

 

 

Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar