Spaghetti med tun & kapers

Denne simple spaghetti med tun tager næsten ingen tid at bikse sammen. Den er perfekt til travle hverdage, hvor maden gerne skal på bordet på 20 minutter. Samtidig kan jeg sagtens finde på at servere retten på en hyggelig datenight – for der skal jo alligevel åbnes en flaske hvidvin til saucen 😉

Spaghetti med tun

Spaghetti med tun & kapers

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 15 min / i alt 40 min

Ingredienser

 • 400 g spaghetti
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie til stegning
 • 1 lille glas kapers
 • 3 dl hvidvin
 • 2 dåser tun i olie
 • salt og friskkværnet peber

Til servering

 • skal af 1 usprøjtet citron
 • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Pil og pres hvidløg, og svits dem i olie i bunden af en gryde. Tilsæt afdryppede kapers, og lad dem svitse med et par minutter. Hæld hvidvin over, og bring gryden i kog. Afdryp tun, og vend i gryden. Krydr med salt og peber.

Til servering

Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl og hak persillen. Vend den friskkogte, afdryppede spaghetti i tunsaucen. Drys med citronskal og persille, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spaghetti med tunsauce

Spaghetti med tun ser måske ikke ud af meget, men jeg siger jer, det er lækkert. Og nogle gange er en smagfuld pastaret altså bare lige præcis den comfort food, man har brug for.

Tunsaucen laves med tun, hvidløg, citron, kapers og hvidvin. Det giver en utrolig smagfuld sauce, der er langt mere luksuriøs, end man kan forestille sig, når man først hiver dåsetun ud af skabet.

 

Vil du skrue en smule op for sundhedsværdien, kan du altid bruge fuldkornspasta eller vælge en variant af bønner eller brune ris. Sidstnævnte er særligt et hit herhjemme, for jeg synes, det smager og mætter dejligt.

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Flere opskrifter med pasta

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Totalt barndomsminder. Dengang jeg boede hjemme, fik jeg virkelig tit retten. Dog med chili i stedet for citron og ingen hvidvin.

 2. Jeg har lavet en del af dine feminaopskrifter på det sidste, og det har simpelthen været så godt og nemt! Jeg fortæller altid min mor, at det er en af dine opskrifter, og hun bad mig hilse og sige, at dine opskrifter (og særligt marrokanske grøntsagsgryde) bliver nydt ??

Skriv en kommentar