Spansk pølseret med chorizo

Spansk pølseret er den lækreste fastfood, der smager af simremad men som kan bikses sammen på nul-komma-tredive minutter.

I opskriften har jeg forvandl familiehittet ”svensk pølseret” til en ret, der smager af det spanske landkøkken. Med masser af grønt, chorizopølse og rosmarin, vend i en cremet, lækker tomatsauce.

Retten er et vaskeægte hverdagshit, for den kan tilberedes på lige godt en halv time. Og så smager den bare så dejligt med kombinationen af krydret chorizo og rodfrugter.

 

spansk pølseret med chorizo

Spansk pølseret med chorizo

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 500 g søde kartofler
  • 300 g chorizopølse
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld rosmarin
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 glas kalamataoliven

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl kartofler og søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Kog dem i let saltet vand, til de er akkurat møre. Hæld dernæst vandet fra.

Skær chorizopølse i grove skiver, og rist dem på en stor pande med høje kanter.

Pil løget, og skær det i tynde både. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg sammen med pølserne på panden. Hak rosmarin fint, og vend det i panden.

Rens peberfrugter og aubergine, og skær dem i tern. Tilføj dem til panden, og lad dem stege med, indtil de begynder at falde sammen og tage farve.

Vend de kogte kartoffelstykker sammen med pandens indhold. Krydr med timian, rosmarin og paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter.

Vend oliven i retten. Smag til, og pynt med lidt rosmarin inden servering.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

spansk pølseret

Opskrift på spansk pølseret

Spansk pølseret er en opskrift inspireret af den gode klassiker “svensk pølseret“. En ret, der overhovedet ikke er svensk men pæredansk, og som de flere af os nok kender fra vores barndom.

Min opskriften på spansk pølseret indeholder de klassiske elementer fra svensk pølseret. Kartofler, pølser og en mælkesauce med tomatpuré. Men den er ikke nær så mild i smagen. Jeg tilføjer nemlig flere grøntsager, krydderier og oliven, og så erstattes pølserne med chorizopølse, der giver masser af smag.

 


Denne opskrift på spansk pølseret er udviklet til Mejeriforeningen i forbindelse med Mælkens Dag. Prøv også min opskrift på en chai iced latte eller chiagrød med mælk


 

Pølseret med chorizo

Jeg har tidligere delt min opskrift på fransk pølseret her på bloggen. En opskrift, der har vist sig at hitte lige så meget i jeres hjem, som den gør i vores. Derfor tænkte jeg, at jeg hellere også måtte dele den spansk-inspirerede udgave med chorizo. Den laver vi mindst lige så ofte, når vi har en rest chorizopølse på lager.

Chorizo giver en fantastisk smag til retten, da den er krydret og en smule stærk. Det er også en ret fed og meget smagfuld pølse, og derfor kan man nøjes med at bruge en mindre mængde kød. Derfor bruger jeg også alene mælk og ingen fløde til saucen, for den bliver rigeligt cremet og mægtig sådan.

 

Tips til min opskrift på spansk pølseret

  • Tilsæt gerne flere grøntsager såsom squash, fennikel, græskar, spinat, alt efter hvad der er i sæson. 
  • Udover søde kartofler og kartofler kan rodfrugter såsom pastinak, gulerødder og knoldselleri også anbefales til retten.
  • Du kan både bruge frisk og tørret chorizo. En frisk pølse har en blødere konsistens, og den vil derfor falde mere fra hinanden – men det synes jeg kun er lækkert!
  • Hvis du har et lille barn som jeg, der endnu ikke kan spise den krydrede sauce, kan du tage nogle kogte kartofler fra, inden du samler hele retten.
  • Du kan sagtens bruge tørret rosmarin frem for frisk. Brug her blot 0,5 tsk., for tørret rosmarin smager meget igennem.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar