Specier

Specier er sådan en dejlig julesmåkage. En delikat og sprød mundfuld med smag af vanilje og smør. De er utrolig simple at lave og ingredienslisten er kort – men resultatet er en ren himmerigsmundfuld.

Denne opskrift er en basis opskrift på specier, som du kan tilsætte alverdens lækkerier. Find flere idéer hertil under opskriften.

Specier

Specier

 

Bedøm denne ret

30-40 småkager
forberedelse 10 min + 1 t på køl / tilberedning 10 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis

Fremgangsmåde

Skil vaniljekorn fra stangen, og mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen på et skærebræt, så kornene skilles fra hinanden, og du får vaniljesukker.

Skær smør i små tern. Bland mel, vaniljesukker og flormelis i en skål. Smuldr smørret ud i skålen, til du til sidst kan ælte ingredienserne sammen til en ensartet dej.

Form dejen til en pølse med en diamester på 3-4 cm. Læg den i køleskabet i en time, så den sætter sig.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Skær dernæst pølsen ud i skiver på 0,5 cm, og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er godt med mellemrum mellem småkagerne, da de vil flyde en smule ud.

Bag dine specier i 8-12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på klassiske specier

Specier er en af de mest klassiske julesmåkager. Sprøde, delikate og søde med en vidunderlig smag af vanilje og smør.

Ingredienslisten er kort og fremragsmåden simpel, men resultatet er skæppeskøn. Det er sådan en småkage, som man bare aldrig bliver træt af, og som alle kan lide.

Opskriften kan naturligvis bruges året rundt, men jeg tror de fleste tænker på specierne som en julesmåkage. Den hører sig til på et fad med konfekt og småkager: Med havregrynskugler, vaniljekranse og chokoladekonfekt, der er i blandt mine favoritter.

 

specier

vaniljespecier

 

Vaniljespecier

Jeg laver de lækre småkager med vanilje. Her kan jeg varmt anbefale at bruge en god, fed og saftig vaniljestang, selvom de naturligvis også er dyrere. Men jeg lover, det kan betale sig, for de bliver kun endnu mere fantastiske med en klar vaniljesmag.

 

TIP: Prøv også min opskrift på julesmåkager eller luciabrød eller dadelkonfekt

  

 

Variationer af specier

Specier kan laves i alverdens forskellige varianter. Den helt simple vaniljespecie er altid god, men jeg kan også varmt anbefale, at man tilsætter forskellige lækkerier. Prøv nogle af mine favoritter:

  • 1 spsk. rå lakrids pulver
  • Hakket daim
  • Tørrede tranebær
  • Revet citronskal
  •  Hakket chokolade

Jeg kan også anbefale, at du bruger opskriften på at lave småkager med spiselige blomster. 

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar