INDEHOLDER REKLAME

Spidskålssalat med mormordressing

Denne spidskålssalat er frisk og sommerlækker. Med sprød dansk spidskål, søde hindbær, knasende salte mandler og en dejlig cremet mormordressing af fløde og citron.

Salaten passer til det meste, alt fra grillmad til gryderetter, og så er den utrolig nem at samle. Du kan også nemt variere opskriften, for den gode base af spidskål og mormordressing smager skønt med forskellige frugter og bær, alt efter hvad, du har i haven eller køleskabet.

Spidskålssalat med mormordressing

Spidskålssalat med mormordressing

 

Bedøm denne ret

Salat til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 bakke hindbær
  • 1 dl saltede, ristede mandler

MORMORDRESSING

  • 1 dl piskefløde
  • skal og saft af 0,5 citron (ca. 3 spsk. citronsaft)
  • 2 tsk. honning
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Halvér spidskålen, og skyl den godt mellem bladene. Snit derefter kålen i bånd, og kom dem i en salatskål.

Pisk eller ryst ingredienserne til mormordressingen sammen. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber, til du får en god balance med sødme, syrlighed og fedme. Dryp halvdelen af dressingen over skålen, og knug den let ind i salaten, så kålen bliver mere blød.

Fordel hindbær og hakkede mandler over salaten, og dryp den resterende dressing over. Servér straks eller opbevar spidskålssalaten på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spidskålssalat med mormorflødedressing

 

Opskrift på spidskålssalat med mormordressing

En spidskålssalat med mormordressing kombinerer to af mine favoritter, når det kommer til sommersalater: Spidskål og flødedressing. Sammen med smukke, saftige hindbær og sprøde saltmandler får man en salat, der både udstråler og smager af sommer.

Om sommeren er den danske spidskål spæd og sprød, og den kan sagtens nydes i salater, uden at blive for grov og bitter. Derfor skærer jeg her spidskålen i lidt bredere bånd, men du kan også sagtens snitte kålen helt fint, hvis du foretrækker det.

 

TIP: Prøv også min opskrift på spidskålssalat med æble

 

Spidskålssalat med mormordressing hindbær mandler

Spidskålssalat med bær

Mormordressing til spidskål.

Den klassiske mormordressing passer perfekt til spidskål. Dressingen består af fløde, der smages til med citronsaft, så den syrnes og får en tykkere konsistens. Derudover søder jeg i denne udgave dressingen med honning og tilføjer en smule citronskal. Det giver et lidt mere friskt og moderne twist, men du kan sagtens også bruge en helt klassisk mormordressing til salaten.

 

TIP: Prøv også at grille spidskål og servere det med parmesan og timian.

 

Spidskålssalat med mormordressing hindbær

 

Tips til den bedste spidskålssalat med mormordressing

  • Du kan sagtens bruge andre typer kål til salaten. Hvidkål, rødkål, rødt spidskål, vil alt sammen smage dejligt. Bruger du en grovere og mere bitter vinterkål, vil jeg anbefale dig at snitte kålen helt fint.
  • Tilsæt gerne friske krydderurter til salaten. Alt fra mynte og basilikum til persille og dild ville smage skønt.
  • I stedet for mandler kan du bruge andre nødder eller hjemmelavede croutoner over salaten.
  • Du kan sagtens udskifte hindbær med andre bær eller frugter. Danske jordbær ville smage skønt (som en salatudgave af jordbær med fløde!) og skiver af æble er også altid et hit året rundt.
  • Lav gerne dine egne saltmandler. Du kan også bruge almindelige mandler ristet på en tør pande.

 

PRØV OGSÅ: At bruge spidskål til at lave lækre sprøde grøntsagsvafler.

 

hindbærsalat

Danske råvarer hos Lidl

Ingredienserne til den skønne spidskålssalat har jeg købt i Lidl. Inspirationen til salaten kom, da jeg både fandt dansk spidskål og de lækreste hindbær i grøntafdelingen.

I grøntafdelingen spottede jeg også danske jordbær, blomkål og dansk økologisk hjerte salat. Lidl har generelt et fremragende udvalg af nyhøstede dansk frugt og grønt, og det er noget, jeg sætter meget pris på, når jeg handler. Både på grund af et miljøhensyn, men også fordi, det bare smager bedre. Det er tilfældet med disse spidskål, der var både sprød og saftig med smukke grønne blade.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar