Spinat curry med kylling

Den grønne curry med spinatsauce er en indisk klassiker. Den traditionelt kaldes for ”chicken saag”, og det er en af mine favoritbestillinger, når vi spiser indisk.

Spinat curry med kylling er cremet og krydret på samme tid, og så er den utrolig nem og hurtig at lave.

Spinat curry med kylling

Spinat curry med kylling

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 500 g frossen hakket spinat, optøet
  • 1 løg
  • 1 tommel ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g kyllingekød
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. garam masala
  • 2 dl fløde
  • 2 dl kyllingeboullion
  • 2 dl græsk yoghurt
  • Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl basmatiris
  • 1 håndfuld koriander

Fremgangsmåde

TILBEHØR

Kog risene efter anvisningen på posen.

CURRY

Pres væsken fra den optøede spinat fra gennem en sigte.

Hak løget fint. Riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde eller pande med høje kanter. Skær kyllingekødet i tern, og tilsæt det til gryden sammen med alle krydderierne. Vend godt rundt, og lad det stege, til kyllingekødet er brunet.

Kom optøet spinat, fløde og boullion i gryden, og bring den i kog. Lad retten simre i 10 minutter, inden græsk yoghurt røres i saucen. Smag til, og servér din curry til kogte ris og frisk koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spinat curry med kylling og ris

 

Spinat curry med kylling

Indisk Chicken Saag

Spinat curry med kylling er uden tvivl en af mine livretter fra det indiske køkken. Den er lige tilpas stærk og krydret, og samtidig virkelig lækker cremet. Serveret med ris eller fladbrød og gerne en frisk salat, og så har du et sandt indisk festmåltid!

Saucen er sprængfyldt med spinat, men samtidig er det ikke ligefrem slankekost, for saucen indeholder en god mængde fløde og fuldfed græsk yoghurt. Hvis du synes, kan du prøve at bruge madlavningsfløde og almindelig yoghurt i stedet – men jeg synes ærligt talt, det er lidt en skam 😉

Nem spinat curry med kylling

Den lækre spinat curry med kylling er blevet et sandt hverdagshit hjemme hos os, fordi retten er utrolig hurtig og nem at lave. Perfekt når man har lyst til en lunende, lækkert måltid, der mætter og smager, men ikke orker at bruge for længe i køkkenet. Retten tager nemlig ikke meget mere at trylle frem, end det tager at koge en portion ris.

 

Vegetarisk eller vegansk spinat curry

Hvis du ønsker at gøre din spinat curry vegetarisk eller vegansk, kan du lave forskellige ændringer i opskrift. For en vegetarisk version kan kylling erstattes med tofu eller ristede grøntsager såsom blomkål. For en helt vegansk version, kan du bruge en plantefløde og -yoghurt, fx af havre eller soja.

 

chicken saag

Prøv flere indisk inspirerede opskrifter:

Cashew-curry med ristet blomkål

Tikka masala med kyllingekødboller

Indiske besan puda pandekager 

Dhal på gule ærter med nye kartofler og paneer

Indisk kylling med ristet blomkål

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar