Spinat curry med linser

Den spinat curry med linser er en indisk inspireret gryderet, sprængfyldt med spinat.

Curryen er cremet og krydret på samme tid, og så er den utrolig nem og hurtig at lave.

Hvis du har forkogte linser eller gryn på lager, tager retten kun små 20 minutter at bikse sammen.

 

ANNONCE
spinat curry med linser

Spinat curry med linser

Hovedret til 4 personer
tilberedning 20 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 tommel ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. garam masala
  • 500 g frossen spinat
  • 1 dl fløde
  • 2 dl grøntsagsboullion
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 håndfuld koriander
  • 300 g kogte linser og/eller gryn
  • Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • græsk yoghurt
  • ristede og saltede mandler
  • fladbrød

Fremgangsmåde

Hak løget fint. Riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde eller pande med høje kanter. Kom alle krydderierne på panden, og vend godt rundt. Lad dem riste med et par minutter.

Kom spinat (optøet eller frossen direkte fra posen), fløde og boullion på panden, og bring det hele i kog. Lad retten simre i 10 minutter, inden græsk yoghurt røres i saucen. Hak koriander fint, og vend det i saucen (gem lidt til pynt) Tilsæt dernæst kogte linser og/eller gryn.

Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér din curry til lune fladbrød. Top med hakkede saltede mandler, græsk yoghurt og koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spinat curry med linser

spinat curry med linser er en vegetarisk opskrift inspireret af den indiske klassiker “Chicken Saag”. Her simres kylling i en cremet spinatsauce.

Her har jeg blot undladt kyllingekød og i stedet vender jeg kogte linser og gryn i retten. Her kan du bruge, lige hvad du har på lager. Det er altså en god måde at få brugt en rest quinoa/linser/speltkerner/boghvede/bønner fra dagen forinden.

Jeg vil dog også anbefale Bonduelles nye poser med økologiske bælgfrugter og gryn-blandinger. Her får man økologiske, 100% naturlige ingredienser uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Blot dampede bønner, linser eller gryn i en pose. Lige til at åbne og hælde direkte ned i retten.

Vegansk spinat curry

I spinatsaucen tilsætter jeg fløde og fuldfed græsk yoghurt. Det gør den fantastisk cremet og smagfuld.

Hvis du ønsker at gøre din spinat curry vegansk, kan du snildt bruge en plantefløde og -yoghurt, fx af havre eller soja.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det lyder vildt lækkert! Kunne man ikke også sagtens forestille sig at bytte fløde og yoghurt ud med en dåse kokosmælk????

    1. Hej Maria 🙂 Tjooo, det bliver bare en helt anden ret. Mere thai-agtig og ikke helt så indisk, hvis det giver mening 🙂

Skriv en kommentar