Spinatpandekager

Disse smukke, grønne(!) spinatpandekager er lige så sunde, som de er ud – og så smager de tilmed helt fantastisk!

De er sprængfyldt med spinat, der giver den fine farve og gør pandekagerne dejligt saftige, uden at de smager specielt grønt.

Jeg plejer lave en stor portion af spinatpandekagerne, så jeg har til frokost dagen efter. De smager også dejligt kolde, og er derfor fremragende i madpakken.

Spinatpandekager

Spinatpandekager

Bedøm denne ret

hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

SPINATPANDEKAGER

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 1,5 dl mel (fx hvedemel, speltmel, rugmel, havremel)
  • 1 dl mælk, almindelig komælk eller usødet plantemælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • smør eller olie til stegning

IDÉER TIL TOPPINGS

  • Salat
  • Skiver af avocado, vendt i sesam og bagt i ovnen, til de er sprøde
  • Gulerødder, høvlet i tynde bånd med en kartoffelskræller
  • Rødbedehummus
  • Laks
  • Bælgfrugter, fx kikærter eller bønner

Fremgangsmåde

SESAMPANERET AVOCADO

SPINATPANDEKAGER

Skyl og tør spinaten, og blend den med æg, mel, mælk og salt til en helt glat og grøn dej i en foodprocessor eller blender.

Opvarm en pande. Tilsæt 1 tsk. smør og/eller olie, og hæld ½ dl dej på panden. Vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig på hele panden – brug evt. en ske, hvis det ikke helt lykkes.

Steg den tynde pandekage i et par minutter på hver side, og gentag processen, til al dej er opbrugt.

Servér spinatpandekagerne med dine ønskede toppings.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager er nem og sund hverdagsmad. Opskriften er et sandt hit, hvis man gerne vil snige lidt ekstra grønt indebords. De grønne madpandekager er nemlig sprængfyldt med spinat, men de smager forholdvis mildt og neutralt og slet ikke så grønt, som man skulle tro.

 

TIP: Prøv også madpandekager med surdej eller boghvedepandekager fyldt med skinke, ost og æg.

 

Nemme madpandekager med spinat

Min opskrift på spinatpandekager er drøn nem at gå til. Du skal blot blende alle ingredienserne sammen, og dernæst stege dem på en pande i en smule smør eller olie. De er nemme at vende, og de færdige pandekager kan nemt fyldes rulles til wraps, uden at de går i stykker.

Kan kan varmt anbefale dig, at du laver en stor portion spinatpandekager. De smager nemlig nærmest kun endnu bedre kolde. Pandekagerne kan tilmed nemt fryses, så opskriften er oplagt, hvis du vil have et nemt måltid klar til travle tider. Hiv et par spinatpandekager op af fryseren, og lun dem i ovnen eller på en brødrister, og så har du et sundt måltid klar i ingen fart.

 

spinatpandekager

spinatpandekager med avocado

 

Ingredienser til spinatpandekager

Til opskriften skal du bruge få ingredienser, og du kan tilpasse ingredienslisten til dine behov og fx lave glutenfri eller mælkefri spinatpandekager.

  • Spinat: Jeg bruger hele 200 g spinat til opskriften. Det kan anbefale at købe spinat, der allerede er skyllet, for så kan det ryge direkte ned i blenderen.
  • Æg: Æg tilføjer god mæthed og næring og får pandekagerne til at hænge sammen. For veganske spinatpandekager kan du prøve at lave “chiaæg”, hvor du blander 1 spsk. chiafrø med 2 spsk. vand. Lad det stå i 10 minutter, inden chiaægget blendes sammen med de andre ingredienser.
  • Mel: Du kan bruge alverdens forskellige meltyper til pandekagerne. Jeg bruger typisk fuldkornsmel (fx fuldkornshvedemel eller rugmel) eller boghvedemel eller havremel (blendede havregryn) for glutenfri spinatpandekager
  • Mælk: Af mælk kan du både bruge almindelig komælk eller plantemælk. Hvis du bruger havremælk, mandelmælk eller lignende, vil jeg dog anbefale dig at vælge en usødet variant.
  • Salt: For at smage pandekagerne til. Du kan også snildt tilsætte andre krydderier, fx spidskommen eller hvidløg.

 

 

spinatpandekager

 

Fyld til spinatpandekager

Du kan fylde dine spinatpandeager med alverdens lækkerier. Grøntsager, kød, dips… Det er en fremragende måde at få tømt lidt ud i køleskabet.

Jeg kan varmt anbefale dig, at du bruger spinatpandekager til denne opskrift på grønne kyllingwraps, hvor jeg fylder dem med grøntsager og en fantastisk kyllingesalat.

På billederne viser jeg desuden to skønne udgaver:

Spinatpandekager med varmrøget laks, salat, gulerødder, avocado og radiser. 

Spinatpandekager med rødbedehummus og sesampanerede avocadoskiver.

De sesampanerede avocadoskiver er et godt alternativ til kød, og så ser de bare utrolig dekorative ud på tallerkenen. Du laver dem ved at skære avocado i skiver på 0,5 cm. Bland sesamfrø og salt i en dyb tallerken, og avocadoskiverne heri. Fordel de sesampanerede avocadoskiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, til sesamfrøene er flot gyldne.

Flere idéer til spinatpandekage fyld

 

 

Fyld til spinatpandekager

Lækre madpandekager og wraps

Madpandekager er fantastisk hverdagsmad, der nemt kan fyldes med grøntsager og kød, alt efter hvad køleskabet byder på. Jeg kan anbefale dig at prøve en af de følgende opskrifter:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar