Squash røsti med halloumi

Denne opskrift på squash røsti med halloumi er et nemt og utrolig velsmagende vegetarisk måltid.

Røstiene laves af revet squash og halloumiost, der giver en form for saftig grøn madpandekage, der er saftig indeni og sprød i kanterne. De lækre squash røsti kan toppes med alverdens lækkerier. Her topper jeg med lyn-syltede rødløg, yoghurtdressing og avocado, der smager super skønt hertil. Du kan find andre idéer til toppings under opskriften.

squash-rosti

Squash røsti med halloumi

Bedøm denne ret

Måltid til 2 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

RØSTI

  • 1 squash
  • 200 g halloumi
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • en smule salt (halloumi smager salt, så kun en smule)
  • olivenolie til stegning

LYNSYLTEDE RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike

YOGHURTDRESSING

  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt & friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 avocado
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 50 g blandet salat

Fremgangsmåde

LYNSYLTEDE RØDLØG

Lav først de lynsyltede rødløg ved at skære rødløget i papirstynde både. Hæld æblecidereddike over i en skål, og lad det stå, imens du tilbereder resten af måltidet.

Riv squash groft på et rivejern. Klem det meste af væden fra over håndvasken ved at knuge den revne squash mellem hænderne. Riv også halloumiosten groft. Kom revet squash og halloumi, æg, havregryn, salt i skålen, og rør det sammen. Opvarm en pande med en smule olivenolie. Knug en god håndfuld af rösti-dejen sammen, og placér den på panden. Brug en gaffel til at forme röstien, så den bliver tilpas tyk. Lad den stege et par minutter, til den er flot gylden, inden den vendes og steges færdig på den anden side. Gentag, så du 4 rösti.

YOGHURTDRESSING

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.

SERVERING

Skær avocado i skiver, og rist sesamfrø på en tør pande. Top dine rösti med salat, yoghurtdressing, avocadoskiver, lynsyltede rødløg og ristede sesamfrø, og servér. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på squash røsti med halloumi

I denne opskrift på squash røsti med halloumi har jeg forvandlet min opskrift på squash frikadeller til store rösti. En form for tyk, saftig madpandekage af revne grøntsager, der steges sprøde på en pande.

Sammen med squash tilsætter jeg revet halloumi til opskriften på squash røsti. Halloumi er en grillost fra Cypern, og hvis I kender til mit opskriftsunivers ved I, at det er en af mine favoritter. Den er fremstillet af en blanding af gede-, fåre- og komælk (men bare rolig – den smager ikke af ged!), og så kaldes den ofte for ”ostens bacon” på grund af den salte smag og sprøde stegeskorpe. Halloumi indeholder 23% protein, hvorfor den kan steges på panden eller grillen, og så sikrer proteinindholdet, at osten fylder godt i maven, så ingen skal gå sulten fra bordet, selvom man en dag springer kødet over.

 

Squash røsti med halloumi

Grøntsagsrøsti af squash

Røsti laves traditionelt med kartofler, men i denne opskrift erstatter jeg kartofler med squash sammen med revet halloumiost. Udover at give en god smag og mæthed, sørger måltidsosten for, konsistensen bliver helt perfekt – røstien bliver sprød og lækker uden på og saftig indeni.

Opskriften på squash røsti er god at servere, når man får gæster i hverdagene. Røstiene er nemlig hurtige at lave, men samtidig er det ret festligt, hvis man serverer en masse forskellige toppings til, så hver gæst kan pynte sin egen røsti med lige det, vedkommende har lyst til.

Røsti toppings

Her har jeg toppet dem med en simpel yoghurtdressing, avocado, lyn-syltede rødløg, salat og sesamfrø, men andre bud kunne være:

  • En mellemøstlig variant med hummus og granatæblekerner
  • En græsk inspireret røsti toppet med græsk salat og tzatziki
  • En italiensk version med langtidsbagte tomater og mozzarella

 

Squash røsti med halloumi

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Rigtig god opskrift! Min kæreste sagde flere gange, at det smagte godt, og det er altså til tider lidt svært at få ham til at synes det, når det er vegetarmad 😉

  2. Jeg har allerede lavet opskriften her to gange, og begge gange med stor succes! Det var åbenbart lige dét mine smagsløg cravede her i sommervarmen, så tak for (endnu) en virkelig lækker opskrift 🙂

  3. De blev så lækre – succes for hele familien. Og resterne er smuttet med i madpakken 🙂

Skriv en kommentar