Stjernebrød med kanelremonce

Dette stjernebrød er en ufattelig imponerende servering – både hvad gælder udseende og smag! Og så er det faktisk slet ikke så svært at lave, som du måske tror.

Stjernebrødet laves af en luftig gærdej, der fyldes med remonce med kanel og smør. Det smager altså lidt ala kanelsnegle, men med endnu mere lækkert fyld og et smukkere udtryk.

stjernebrød med remonce

Stjernebrød med kanelremonce

 

Bedøm denne ret

Brød til 12 personer
forberedelse 20 min + 1,5 t hævning / tilberedning 20 min / i alt 2 t 10 min

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 dl sødmælk
  • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 550-575 g hvedemel

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme. Bland smeltet smør og kold mælk i en skål, og opløs gær heri. Tilsæt dernæst sukker, et æg, kardemomme og salt, og rør det sammen. Tilsæt nu mel gradvist, imens du rører og sidenhen ælter dejen – først i skålen og så på bordet. Dejen skal blive smidig og ikke klistre for meget. Spar dog på de sidste 25 g mel, så du er sikker på, at dejen ikke bliver for tør.

Kom dejen i skålen, og lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke. Det tager omkring en time. Imens kan du klargøre din remonce.

Remonce

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland det med blødt smør, sukker, kardemomme og kanel i en skål. Det er nemmest at ælte sammen med fingrene.

Del dejen i 4 lige store kugler på ca 280 gram.

Rul en af kuglerne ud til en tynd cirkel på et let meldrysset bord. Placér den på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør med 1/3 af remoncen på hele cirklen undtagen 1 cm mod kanten.

Rul næste dejkugle ud, og placér den ovenpå. Smør remonce, og gentag placér igen en udrullet dej oven på. Gentag, til du har opbrugt al dej og remonce. Der skal ikke remonce på sidste lag dej.

Placér et lille glas i midten af dejene. Skær snit med en kniv i dejen, så du får 16 “pizzastykker”.

Tag fat i to stykker, og sno dem rundt væk fra hinanden to gange. Gentag med alle stykkere, så du danner en flot stjerne.

 

TIP: Jeg har uddybet, hvordan du former stjernen i teksten nedenfor, hvis du synes, det er vanskeligt at forstå. 

 

Lad stjernebrødet efterhæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovnfunktion.

Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i 15-20 minutter, til det er flot gylden.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på stjernebrød

Et stjernebrød vækker altid begejstring, når det sættes på bordet. Både på grund af det flotte udseende, men i særdeleshed også på grund af den fantastiske smag.

Dette stjernebrød har en luftig krumme, et sprødt ydre og så indeholder det massevis af lækkert fyld. Det smager som en kanelsnegl – bare mange gange bedre, hvis du spørger mig!

 

TIP: Prøv også min opskrift på chokoladeboller eller kardemommesnurrer 

 

Varianter af stjernebrød

Et stjernebrød kan laves i alverdens smagsvarianter, både fra det søde og det salte køkken. Du kan måske forestille dig, hvordan det ville kunne udgøre et dekorativt hvidløgsbrød? Eller fyldes med pesto eller pizzasauce, som en “pizzastjerne”? Eller i søde udgaver fyldt med nutella eller appelsinmarmelade? Mulighederne er uendelige, så det er bare at eksperimentere løs.

Det eneste, du skal ændre på, hvis du laver en salt udgave af brødet er mængden af sukker. Her vil jeg anbefale dig at skrue ned på mængden, så du blot tilsætter 1 spsk. sukker til dejen.

 

TIP: Prøv min opskrift på pull apart hvidløgsbrød med parmesan

 

Stjernebrød med kanel

 

Remonce med kanel og marcipan

I denne opskrift fylder jeg mit stjernebrød med en remonce med tilsat kanel, lidt kardemomme og marcipan. En helt simpel remonce består blot af smør og sukker, men ved at tilsætte krydderier og maricpan får man en mere smagfuld remonce. Marcipanen gør desuden, at remoncen bliver tykkere i konsistensen og sætter sig bedre, så den ikke flyder ud under bagning.

 

TIP: Prøv også min opskrift på kringe eller kanelsnurrer i fad.

 

julestjernebrød

 

Sådan foldes et stjernebrød

På trods af stjernebrødets imponerende udseende, er det slet ikke så vanskeligt at folde. Følg denne fremgangsmåde, og så er du næsten garanteret et flot resultat:

  • Del dejen i 4 portioner. Du kan med fordel afveje dejen, så du er sikker på, at portionerne er lige store. 
  • Rul hver del ud til en tynd, rund pizza. Det nemmeste er at udrulle én ad gangen, så dejen ikke når at trække sig sammen, inden de skal smøres med remonce. 
  • Flyt den første runde dejcirkel over på en bageplade beklædt med bagepapir. HUSK dette step, for det bliver svært at flytte senere. 
  • Smør dejen med remonce UNDTAGET 1-2 cm fra kanten. 
  • Udrul den næste dej, og placér den over remoncen. Smør igen med remonce, og fortsæt, til du placérer den sidste udrullede dej over.
  • Sæt et glas i midten af dejen. Skær først fire snit i dejen, så den deles i fire kvarte. Del dem, så dejen deles i 8. Del dem igen en sidste gang, så du til sidst har 16 stykker. 
  • Tag fat i to stykker dej, og twist dem væk fra hinanden. Drej dem omkring sig selv to gange, inden de to dejstykker sættes sammen på bagepladen. 
  • Gentag, til du får dannet en smuk stjerne. 

 

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Kan denne kage laves dagen før eller er den bedst på dagen?
    Hvis ikke den kan laves dagen før, er der så med fordel, noget der kan forberedes dagen før?
    Mange tak for altid skønne opskrifter 🥰

    1. Hej Emma 🙂
      Den er bedst på dagen, den er bagt 🙂 Du kan dog koldhæve dejen. Her skal du blot lave dejen med 10 g gær og sætte den på køl natten over. Dagen efter lader du dejen hæve en time ved stuetemperatur, inden du fortsætter opskriften 🙂

Skriv en kommentar