Sukkerscrub & tips til smukke stænger // Vind et års forbrug af EFI skrabere

Udgivet i samarbejde med EFI

Et tidspunkt, jeg altid går og glæder mig til, er dagen, hvor jeg for første gang kan have bare ben udenfor. Hvilken lykke! I øjeblikket skulle man ikke tro det, men foråret er jo lige rundt om hjørnet, og inden vi ved af det, er det tid til at finde sommerkjolerne frem og fjerne vinterpelsen 😉

Lange modelben er jeg desværre ikke indehaver af, og derfor kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra for, at jeg kan smide strømpebukserne med højere selvtillid. Nedenfor har jeg samlet mine tre bedste tips til smækre stænger samt en opskrift på en sukkerscrub, der sikrer blød og fugtet hud. Nederst finder I information om min yndlings(!)skraber, og så er endda mulighed for at vinde et helt års forbrug.

1 // Eksfoliér huden
Eksfoliering fjerner døde hudceller, så du opnår en mere strående hud og undgår indgroede hår ved barbering. Min favorit scrub er en hjemmelavet opskrift, som mine søstre og jeg har lavet, siden vi alle boede hjemme. Jeg laver kun én portion ad gangen, og rører hurtigt ingredienserne til sukkerscrubben sammen i en lille skål, inden jeg hopper i badet. Her skal ben og krop blot skrubbes godt ind, og når scrubben derefter skylles af, er huden helt vidunderlig blød og klar til barbering.

 • Opskrift på sukkerscrub
  2 spsk. kokosolie (eller olivenolie)
  2 spsk. sukker
  saft af 1/2 citron (brug også skal for en dejlig duft)


2 // Brug en god skraber
Noget, jeg oplever, gør en kæmpe forskel for resultatet af min barbering, er hvilken skraber, jeg anvender. Èn ting er, at det nærmest er umuligt at undgå at skære sig, hvis man bruger engangskrabere. Noget andet er vigtigheden af skarpe barberingsblade af høj kvalitet, så de irriterer huden mindst muligt. Dette blogindlæg er udgivet i samarbejde EFI Intuition Sensitive Care, og det er uden sammenligning den bedste skraber, jeg har prøvet. Ja, faktisk kan den ikke rigtig sammenlignes med almindelige skrabere, for oplevelsen er en helt anden. Bladene er nemlig udstyret med et beskyttelsesgitter, som gør barberingen mere skånsom og samtidig fungerer som barberingsgel, der skummer i kontakt med vand. Jeg kan godt forstå, at alt-i-et barbersystemet er blevet en en bestseller, og skraberen har fået en fast plads på væggen i mit bad.

3 // Vælg produkter, der ikke irriterer huden
Når du er færdig med barberingen, er det vigtigt at pleje huden, så du mindsker risikoen for indgroede hår og irriteret hud.
Med Intuition Sensitive Care er det fantastiske, at huden bliver plejet af 100 procent naturlig Aloe Vera og E-vitamin under barberingen. Hudplejeenheden er skabt til sensitiv hud, og er desuden dermatologisk testet, mildt parfumeret og parabenfri. Det forhindrer udtørring, og gør huden glat og blød. Det er dog altid en god idé at tilføje huden lidt ekstra fugt, når du har tørret dig. Jeg er vild med at bruge kokosolie, og vil generelt anbefale jer at vælge produkter med naturlige ingredienser – særligt i forbindelse med barbering, hvor huden kan være ekstra udsat.

{ alt-i-et barbersystem på abonnement }
EFI har et praktisk abonnement, så du aldrig løber tør for refills til Intuition Sensitive Care. For at teste, om det er noget for jeg, kan I få en gratis startpakke først, med 2 stk. refills. Det eneste, I skal betaler er 39 kr for porto og ekspedition, og I binder jer ikke til noget som helst. Læs mere lige her.
{ Vind et års forbrug af EFI Intuition Sensitive Care }
For at deltage i konkurrencen om et års forbrug, er det eneste du skal gøre, at lægge en kommentar til dette indlæg med dit bedste hudplejetip. Så kan vi alle hjælpe hinanden med at gå foråret i møde med blød, glat og strående hud 🙂 Vinderen trækkes onsdag næste en uge i et blogpost, hvor jeg samler nogle af de bedste tips.
 

66 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Virkelig spændende læsning!!! Mine ben plejer at ligne noget der har været I krig, når jeg har været I gang med skraberen.

 2. Mit bedste tip må være at investere i en god body-oil at smøre hele kroppen ind i efter badet 🙂 Krydser fingre for at være den heldige!

 3. Sådan et årsforbrug kunne jeg virkelig godt bruge – er træt af at købe mig fattig i barberblade!
  Mit bedste tip må være at huske fødderne, som også skal ud og luftes om få måneder. Folk filer og filer for at fjerne hård hud, men det kan gøre det værre; huden prøver at beskytte sig selv ved at danne mere hård hud. Det er nemmere og mere skånsomt at smøre fødderne ind i en god carbamid-creme hver aften, som langsomt opløser den hårde hud. Jeg anbefaler den gode gamle Helosan i grøn tube.

 4. Super godt indlæg 🙂
  Mit bedste tip er ikke at vente for længe, efter du er kommet ind i badet. Vandet få nemlig huden til at hæve lidt, og det betyder, at det bliver svært at få alle hårene skrabet af.

 5. Mit bedste tip er at gå en tur i svømmehallen efterfulgt af et iskoldt brus. Det sætter gang i blodomløbet og er super dejligt (især hvis der også er sauna) 🙂

 6. Mit bedste tip er at smøre kroppen ind i en god bodylotion lige efter man kommer ud af badet. Det gør mine ben meget blødere og det tager kun lige de der ekstra 30 sek at få smurt benene ind, så man har lækre, bløde stænger resten af dagen 😉

 7. Årh – kender alt for godt til det med engangskrabere..
  Mit bedste tip til hudpleje må være til ansigtet – hvor jeg anvender en fed creme når jeg cykler afsted for at beskytte mod kulden – vasker ansigt og derefter anvender almindelig creme fra Beauty Pacifique (-:
  Derudover må det være at skifte hudpleje produkter engang imellem! (-:

 8. Jeg er selv vild med kokosolie som fugtgiver. Engang imellem kan jeg dog godt synes at lugten er lige lidt for voldsom, eller at den kommer i konflikt med min parfume. De dage bruger jeg babyolie (eller babyolie i geleform) i stedet. Babyolie lugter ikke rigtigt af noget, og hvis du bruger den i badet slipper du for at den fedter alt for meget, når du skal have tøj på bagefter. Til gengæld bliver din hud efterladt babyblød, og jeg synes også fugten holder bedre (gerne en dag eller to) end med andre dyrere alternativer.

 9. Mit bedste hudplejetip lige nu er T-zone peeling til ansigtet fra Pudderdåserne. Jeg har brugt den i to uger nu, og jeg ser en stor forskel på især min næse. Det er penge godt givet ud, så hvis I vil forkæle jer selv lidt ekstra, så go for it.

 10. Mit bedste hudplejetip er kokosolie! Det kan i virkeligheden bruges til alt – tørre albuer, ekstra fugt til huden i disse kolde tider, i vådt hår for at give ekstra pleje og glans. Fantastisk produkt!

 11. Mit bedste tip vil også være, at anskaffe sig en god sukker bodyscrub! Det kan jeg ikke undvære, når det gøres regelmæssigt, synes jeg også ens brune farve holder længere til sommer, da man fjerner døde hudceller hele tiden med scruben ?☺

 12. Jeg glæder mig også så meget til at kunne have bare ben igen! Mit bedste tip er at gennem vandet, når du har smuttet mandler – sæt et afsnit af din yndlingsserie på, og lad hænderne hvilke i vandet i 10-15 minutter – det bliver de så bløde af! Du kan også tilføje lidt mere vand og lave et fodbad, så fødderne kan blive klar til sandalerne. Og de smuttede mandler kan du lave til mandelsmør, komme i en salat eller riste med lidt salt til en lækker snack – lige til at spise med dine nu dejligt bløde fingre, haha :).

 13. Bedste tip er at spraye lidt vand på benene inden man putter creme på – det binder al vandet i huden og man får vildt bløde ben!

 14. Det kunne være SÅ lækkert at vinde, så der er en chance for at have lækre og fine sommerben.
  Mit bedste skønhedstip er at rense huden morgen og aften, og altid sørge for at bruge en fugtgivende creme både morgen og aften.

 15. Når det kommer til hudpleje, er det vigtigt at huske på, at alt kommer indefra. Hvis du har tør hud, uren hud eller appelsinhud er det alt sammen et resultat af, hvad du indtager. Derfor er mit bedste råd at drikke masser af vand, spise sund mad uden affaldsstoffer (kilden til appelsinhud), undgå cigaretter og sove godt ?

 16. Mit bedste tip må være at gøre det til noget hyggeligt når man barbere sine ben. Sæt god musik på, tag dig tid og plej med en god creme eller olie som du skal massere ind i huden og trykke lidt på musklerne så der bliver løsnet lidt op. Det er selfølgelig ikke hver gang at man har så meget tid, men at pleje kroppen og give den tid gør altid noget godt både for kroppen men også for sjælen.

 17. Mit bedste tip er at skrubbe benene regelmæssigt, når man er i bad. Jeg bruger dog ikke en bodyskrub men en hamphandske, som jeg synes er mere effektiv. Og så får benene en tur med epilator ca. en gang om ugen efterfulgt af en god bodylotion med en dejlig duft, allerhelst lidt citrusagtig ? På den måde har man lækre, bløde hårfri ben hver dag året rundt ?

 18. Mit bedste hudpleje-tip er at smøre fødderne ind i kokosolie og tage bomuldssokker udover inden man går i seng. Man vågner op med totalt bløde fødder. 🙂

 19. Den kunne jeg virkelig, som i virkelig godt bruge.
  Mit bedste tips er…..efter en lang løbetur her i fristen, at gå hjem i først et rigtigt varmt bad og blive varmet igennem, efterfulgt at et koldere gys og så ellers blive smurt ind i en dejlig fugtgivende og velduftende creme.
  Hilsen Christina

 20. Det lyder spændende! Jeg er netop ved at finde på en ny løsning i stedet for engangsskrabere. Sugaring på en klinik er førstevalget, men også noget for dyrt. Derfor vil jeg gerne prøve din yndlingsskraber!!!
  Mit bedste hudtip er at bruge Pudderdåsernes Alt-i-et creme i ansigtet, Abrikoskerneolie på kroppen samt Matas stribede fod-og hælkur til fusserne 🙂

 21. Dem må jeg prøve – jeg har endnu ikke fundet en type skraber der ikke driller. Det bedste jeg føler jeg kan gøre for min hud er at hoppe en tur i Øresund (yes, også her i februar), men det kræver selvfølgelig at man har noget vand i nærheden. Det hjælper også på humøret, så det er all win 🙂 Ellers er jeg egentlig inspireret af en udtalelse min chef engang ytrede, om at hun ikke puttede noget på kroppen hun ikke ville indtage. Der er så mange mærkværdige ting i selv mange af de produkter der går for at være “naturlige”. Jeg holder den bestemt ikke fuldt ud, men synes det er spændende at eksperimentere, eksempelvis med deodorant iform af kokosolie og natron 🙂
  – Anna

 22. Åh der er så mange gode ting, man kan gøre for huden. Men frugt og solbeskyttelse må være de vigtigste. Bruger man kokosolie, er en af dens mange fordele, at den i sig selv har en lille smule faktor. Men ellers brug en høj faktor, også når det ikke er sommer. En god scrub inden fugt påføres, så fugten lettere trænger ind, er også et godt tip – og så er E-vitamin virkelig et lille mirakel for huden. Køb dem i kapsler som kosttilskud. Knæk dem, påfør olien på udsatte steder og rifter og se huden hele op 🙂

 23. Det kunne jeg virkelig godt bruge!
  Mit bedste tip er at vaske ansigtet i koldt vand og derefter bruge en god creme, både morgen og aften.

 24. Kokosolie er godt til tør hud, til at fjerne makeup, til rifter og sår, til solskoldet hud. Kunne ikke klare mig uden 🙂

 25. Mit bedste tip for en blød, glat og strående hud må være at drikke rigeligt med vand og derved fugte kroppen indefra

 26. Mit bedste hudplejeråd er at smøre kroppen ind i Kokosolie eller arganolie! Det giver en vidunderlig blødhed!

 27. Mit bedste tip er at skrubbe læberne ganske forsigtigt med en tandbørste for derefter at smøre en god, tyk læbepomade på. Man får virkelig de dejligste, bløde og store læber.
  Krydser fingre for at vinde!! Er alt for dårlig til at skifte blade på min skraber….

 28. Alle mine bedste tips er allerede blevet delt, hvilket jo er fantastisk! ? mit tip er derfor måden at gøre det på. Barbering kan ofte være en “pligt”, som hurtigt skal overstås i hverdagen. Derfor er mit tip at betragte barbering som selvforkælelelse – pleje af krop og sjæl. Tid til sig selv. Rigtig god weekend!

 29. Mit tip er ko-pat-salve, som det hedder på landet, hvor jeg er vokset op. Tror cremen hedder Helosan i daglig tale 😉

 30. Hvor lyder det lækkert 🙂 Jeg bruger gerne en body oil blandet op i min bodylotion, som jeg smører mig i efter badet, det synes jeg er virkelig dejligt 🙂

 31. Mit bedste tip er at bruge en skrubehandske inden du skal i bad. Jeg bruger den især på baller og lår og så overarmene. Det stimulerer virkelig og man kan mærke varmen brede sig i kroppen. Derudover så tror og håber jeg at det mindsker risikoen for strækmærker. Man kan købe dem billigt i Matas eller i helsekostforretninger 🙂

 32. Er helt sikkert med på kokosolie-vognen! Jeg har altid haft problemer med tør hud, og der har kokosolie (og andre naturlige olier) bare gjort en kæmpe forskel for mig. Bruger den både til krop og ansigt – det fugter virkelig igennem og dufter derudover også virkelig godt!

 33. Mit bedste tip er at bruge kokosolie til at fjerne mascara med. Det fungerer super godt og efterlader huden blød rundt om øjnene 🙂

 34. Mit bedste sundhedstip er at lave en scrub af kaffegrums og kokosolie. Jeg bruger den til fødderne og benene efter barbering, det giver et dejlig blød resultat. Bare husk at rens badet efterfølgende.

 35. skønhed kommer indefra på alle måder. Spis masser af god fedt og drik masser af vand. og bliver vi alle smukkere af at smile!

 36. DET kunne jeg virkelig godt tænke mig at vinde!!
  Mit bedste tip er en scrup at kaffegrums og altid at slutte badet af med en kold skylle, det holder huden frisk.

 37. Jeg skal snart ud at rejse i en længere periode, så mine ben skal luftes en del, og de har brug for lidt hjælp!
  Tak for altid god inspiration, både her på bloggen og på dine podcasts 🙂

  1. Glemte lige mit bedste tip 😉 Det må helst sikkert være at bruge kokosolie som erstatning for bodylotion. Gerne imens man stadig er lidt fugtig.

 38. Jeg plejer at lave en scrub af kaffegrums og bodylotion, hvilket eftersigende skulle virke effektivt mod cellulite – også ret effektivt til at gøre stængerne klar til sommersolen.

 39. Det vil jeg sååå gerne vinde! Mit bedste hudplejetip: KOKOSOLIE! Jeg bruger kokosolie til alt – makeupfjerner, som et ekstra lag under natcremen om vinteren og faktisk også i mit hår 🙂

 40. Mit bedste hudpleje tip må være Bio-Oil, som kan købes i bl.a. Matas og Normal. Udover at give super blød hud, så hjælper olien i længden også med at hele sår og mindske strækmærker – et sandt mirakelprodukt!

 41. Mit allerbedste hudplejetip er tørbørstning! Aldrig har min hud været blødere og pænere efter jeg er begyndt at bruge en tørbørste:-)

 42. Mit bedste hudplejetip er at spise sundt! Det er ikke en ting jeg altid selv overholder, men jeg ved at min hud har det langt bedre når jeg putter ordenlige ting i munden – og det gælder både i forhold til urenheder, men også fugt og glød i huden?

 43. Kunne være jeg skulle prøve denne skraber? Kæmper virkelig med sensitiv hud både på ben, men specielt også under armene.
  Mit bedste tip til hudpleje er gennemfugtet hud. Det giver altså det ekstra, når man ikke render rundt med ørkenben. Jeg er især fan af pudderdåsernes alt-i-en-creme da den fugter godt, og er uden parfume og mærkelig ingredienser 😉

 44. Sikke en skøn præmie!
  Mit bedste hudpleje tip er til ansigtet og ganske simpelt: Fjern din make-up og rens din hud hver aften. Jeg gør det hver eneste dag og har en frisk og dejlig hud dagen efter. 🙂

 45. Jeg er virkelig dårlig til at få plejet min hud ordentligt, så jeg har desværre heller ikke super mange gode tips. Dog synes jeg også, at eksfoliering efterfulgt af en god omgang fugt er noget af det bedste, min hud kender til. Den bliver i hvert fald altid silkeblød efterfølgende 🙂

 46. Mit bedste tip til den travle/morgenbaderen er in shower body lotion. Jeg går altid selv i bad om morgenen, og hvis jeg har travlt, springer jeg tit body lotion over og hopper i direkte i tøjet efter badet. Det resulterer selvfølgelig i, at jeg ender med at rende rundt med knastørre stænger. Med in shower body lotion tager indsmøringen ingen tid, og mine ben bløde og dejlige 🙂

 47. Ej, den her konkurrence gad jeg godt vinde! Jeg krydser lige mine fingre for at jeg vinder 😀
  Mit bedste tip består af en kombination af tørbørstning, kolde bade (evt. i havet – eller også bare under bruseren 😉 ), kokosolie og yoga. Det lyder super frelst, når jeg remser det op her. Men jeg synes virkelig, at det fungerer. Jeg oplever at have fået en meget fastere hud og bedre glød efter at jeg begyndte at dyrke yoga regelmæssigt.

 48. Mit bedste tip må netop være en scrub eller en anden ansigtsmaske jævnligt – og ellers skal den renses hver morgen og aften! Ooog det er også godt at drikke godt med vand 😉

 49. Jeg tror mit bedste tip må være noget med at huske at eksfoliere huden efter brug af skraber. Det gør vitterlig resultatet så meget bedre.
  Jeg bruger en færdiglavet scrub fra body shop men skal da helt sikkert have testet din sukkerscrub af 🙂

 50. Et godt tip er, at skylle sig med iskoldt vand på de nybarberede steder, så det lukker porerne til. Derefter kan man tørre af og smøre sig godt ind 🙂

 51. Mit bedste tip er specielt beregnet til kvinder: mandelolie er også fantastisk til at blødgøre huden. Jeg har smurt maven ind i det mens jeg har været gravid, og aldrig haft strækmærker. Har være gravid 3 gange. Måske nogen ka bruge dette tip? Glæder mig meget til at prøve skraberen…

 52. Mit råd må være at bruge en lækker creme under makeuppen. Det får den til at sidde bedre fast og fugter huden samtidig. Og så giver det (i hvert fald mig) en følelse af at være ekstra lækker.

 53. Jeg bruger kaffegrums til skrub i badet til hele kroppen
  Derefter babyolie el helt almindelig olivenolie . Super dejlig naturlig blød hud 🙂
  Til duft koger jeg hybenrose blade med citron skiver . Køl helt af og den vildeste dejlige sommer naturlig duft. Opbevares på tæt lukket flaske/beholder!! Kan holde sig i laaaaang tid
  ( bruger også denne duft til mine tøj vaske ) som eneste duft

 54. Mit bedste tip må være en hjemmelavet bodyscrub. Jeg laver den af salt og en hvilken som helst olie. Kokosolie dufter dog så dejligt, at den er at foretrække. Smør hele kroppen ind inden du går i bad og efterfølgende har man en super lækker babyhud.

 55. Det er nemlig rigtig at man for super blød hud af bodyskruben, foretrækker blandingen med kokos olie kaffegrums honning citron, salt kan godt svie når man har tør hud om vinteren. Glæder mig til sommer så skal pelsen af på benene ?

 56. Hvor er det god læsning, og det samme gælder de forskellige kommentarer 🙂 Jeg har selv samme følelse… ikke de længste modelben, men udnytter hver en lejlighed jeg har, til at få bare ben alligevel – og derfor er det super vigtigt med noget ordenligt barbergrej. Tak for god læsning og råd. Jeg kan ikke rigtig se om konkurrencen slut, er den det? 🙂 (ugen efter, så burde den vel være) 🙂 Når men mit bedste tip, er koldt vand. Både efter barbering, men også indtagningen. Vand giver bare en pænere hud. Så drik drik drik 😉

Skriv en kommentar