Sund chokolade islagkage med avocado

Denne lækre sunde islagkage har en intens smag af chokolade med et hit af nutella fra ristede hasselnødder.

Den hemmelige ingrediens i isen er avocado. Grøntsagen kan på ingen måde smages, men den bidrager til at give isen fløjlsblød og cremet konsistens.

sund chokokade islagkage

Chokolade-islagkage med avocado

 

Bedøm denne ret

Dessert til 12 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 7 timer / i alt 7 timer 20 min

Ingredienser

TÆRTEBUND

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g pekan- eller valnødder
  • 125 g friske dadler, udstenede

CHOKOLADEIS

  • 2 avocadoer (200 g kød)
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 dl kakao
  • 3 spsk. kaffelikør (kan erstattes af 1 spsk. vodka + 1 spsk. espresso + 1 spsk. ahornsirup)
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 nip salt

VALGFRIT TIL SERVERING

  • Figner
  • Tørrede rosenblade
  • 50 g smeltet chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel hasselnødder og pekannødder på hver sin bageplade, så du kan holde dem adskilt. Rist nødderne i ovnen i cirka 7 minutter, indtil skallerne løsner sig fra hasselnødderne, og pekannødderne er sprøde. Lad nødderne køle lidt af, og kom så hasselnødderne i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden, så skallerne løsner sig og kan kasseres.

Kom hasselnødder, pekannødder og dadler i en foodprocessor, og kør maskinen, indtil du har en smuldret masse, der kan samles, når du trykker den sammen. Beklæd bunden af en springform med en diameter på 24 cm med bagepapir. Tryk massen sammen i bunden af formen som en tærtebund, og stil formen til side.

Blend alle ingredienserne til chokoladeisen sammen i en blender eller foodprocessor, og hæld det over tærtebunden i springformen. Dæk springformen til, og stil den så i fryseren i mindst 6 timer, indtil islagkagen er frossen. Tag den gerne ud af fryseren 15 minutter inden, den skal spises. Her har jeg pyntet med figner, tørrede rosenblade og smeltet chokolade inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sund chokolade islagkage

Sund chokolade islagkage med avocado er en opskrift fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Det er den lækreste islagkage med en intens chokoladesmag, der både mætter og smager helt fantastisk. Islagkagen har desuden et hint af nutella på grund af hasselnødderne i bunden, og jeg tør godt love, at den bliver et kæmpe hit til din næste middagsfest.

 

TIP: Prøv også denne sundere islagkage med dadelkaramel og chokolade

 

Chokoladeis med avocado

Den hemmelige ingrediens i islagkagen er avocado, der tilføjer fibre og sunde fedtstoffer til isen. Og bare rolig! Kagen smager på ingen måde af avocado. Det sunde avocadokød tilsættes nemlig for at give isen fløjlsblød og cremet konsistens.

Sunde chokoladeispinde

Fornyligt lavede jeg iscremen og brugte den til at lave ispinde, der sidenhen blev dyppet i chokolade. Det er den lækreste lille søde og sunde snack og kan varmt anbefales. Lav derfor gerne dobbeltportion af chokoladeisen, så du både har til en islagkage og ispinde.

 

TIP: Prøv også min opskrift på nemme bananis med chokolade

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser den skøn ud! Chokolade-islagkage har vidst aldrig været nogen dårlig idé. Tak for dine kreative opskrifter, Emma.

Skriv en kommentar