Sunde gulerodsmuffins

De her sunde gulerodsmuffins er den perfekte søde, sundere snack. Muffinsene smager af klassisk gulerodskage, men de er grovere i konsistensen med en dejlig saftig krumme.

De lækre gulerodsmuffins er lige tilpas søde, lavet helt uden sukker, men derimod sødet med dadler og en smule honning. Derudover indeholder de hovedsagligt gulerødder, havregryn og æg, så der er i sandhed tale om en muffin, der både nærer og smager helt fantastisk.

Sunde gulerodsmuffins

Sunde gulerodsmuffins

Bedøm denne ret

Muffins til 8 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 5 dl revet gulerod (ca. 275 g af 4 store gulerødder)
  • 10 bløde dadler
  • 5 dl havregryn
  • 3 spsk. smør eller kokosolie
  • 1 spsk. honning eller ahornsirup
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • Et nip salt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Riv gulerødderne, og fjern stenene fra dadlerne. Kom dernæst alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, til du har en ensartet dej. Du kan lave dejen helt glat eller lade den forblive en smule grov (det foretrækker jeg).

Fordel dejen i cirka 8 muffinsforme. Du kan lave den større eller mindre, alt efter hvad du foretrækker. Bag muffinsene i 15-20, til de er hævede og flot gyldne i overfladen.

Servér gerne muffinsene lune, men de smager også skønt sagen efter.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til sunde gulerodsmuffins

gulerodsmuffins dej

Opskrift på sunde gulerodsmuffins

De her sunde gulerodsmuffins er enormt lækre som en lille sød snack. De er ikke lige så søde og luftige i som mine klassiske gulerodsmuffins med ostecreme. I stedet er de lidt grovere i konsistensen med en naturlig sødme fra dadlerne. Det gør, at jeg også holder af at nyde dem som morgenmad på farten eller som en lille frokostdessert. De er også en fantastisk snack til eftermiddagskaffen, når man har lyst til noget sød, uden at sende blodsukkeret på den vilde tur. Og så er de også et hit til børn i ulvetimen!

 

TIP: Prøv også min opskrift på sund gulerodskage

 

Nemme gulerodsmuffins

Denne opskrift på sunde gulerodsmuffins brillerer yderligere, fordi den er så nem at lave. Du skal blot rive gulerødderne og fjerne sten fra dadlerne, og så kan du blende alle ingredienserne sammen. Brug her enten en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, til du har en jævn konsistens. Du kan lade massen forblive en smule grov, hvilket jeg foretrækker, eller du kan blende den helt glat. Begge dele giver virkelig lækre muffins.

 

TIP: Prøv også mine lækre og nemme gulerodsbrud

 

 

 

Glutenfrie muffins med havregryn

Opskriften på de sunde gulerodsmuffins er glutenfri, hvis du bruger glutenfrie havregryn. Havre indeholder ikke i sig selv gluten, men da kornsorten ofte behandles sammen med andre glutenholdige korn, kan der være sporstoffer af gluten, man kan reagerer på, hvis man er allergisk. Hvis du blot gerne vil skære ned på mængden af gluten i din hverdag, kan du dog sagtens bruge helt almindelige havregryn.

 

Gulerodsmuffins uden sukker – sødet dadler

De lækre muffins med gulerødder søder jeg med dadler fremfor almindeligt sukker. Det giver en dejlig sødme til bageværket og samtidig mere næring iform af fibre, vitaminer og mineraler. Dadlerne er desuden med til at give en god, svampet og saftig konsistens til gulerodsmuffinsene.

 

TIP: Hvis du er på udkig efter en anden opskrift på sunde muffins uden sukker og gluten, vil jeg anbefale dig at prøve min opskrift på Sunde muffins med banan og peanubutter. De smager også helt forrygende og er nemme at lave. Du kan også prøve de lækre bananis med chokolade som en sundere snack.

 

Ingredienser til gulerodsmuffins

Til min opskrift på sunde gulerodsmuffins skal du bruge følgende ingredienser:

Gulerødder

Riv dem enten helt fint eller lidt grovere, alt efter hvad du foretrækker.

Bløde dadler

Det er vigtigt, at du bruger friske dadler. Dvs. dem, der fåes i papæsker i grøntsagsafdelingen i supermarkedet.

Havregryn

Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn. Husk at bruge glutenfri havregryn, hvis du er allergisk.

Smør eller kokosolie

Jeg foretrækker smør på grund af smagen, men begge dele fungerer fremragende. Brug kokosolie, hvis du vil gøre opskriften laktosefri.

Honning eller ahornsirup

Der er ikke den store smagsforskel, så brug, hvad du lige har på lager. Du kan skrue op og ned for mængden, alt efter hvor søde, du ønsker dine muffins.

Æg

Tilføjer mættende protein og en god konsistens til muffinsene. Jeg har endnu ikke prøvet at undlade æg og gøre opskriften vegansk, men du kan prøve med et såkaldt “chiaæg” som alternativ.

Kanel

Giver en dejlig smag a la gulerodskage. Du kan også tilsætte andre krydderier såsom kardemomme og muskatnød.

Bagepulver og salt

To bageklassikere, vi ikke kommer udenom. Husk at tjekke den sidste holdbarhedsdato på dit bagepulver, så det stadig har en god hæveevne.

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Line 🙂
      Jeg beregner ikke selv kalorier. Det kommer også an på, hvor store du laver dem 🙂

      KH

  1. De er så lækre! Tak for god opskrift. Jeg freestylede lidt og byttede nogle af havregrynene ud med kokosfibermel og smed en masse ingefær og kardemome i, og de smager så skønt. Jeg havde dog en del dej tilbage, efter at have fyldt 12 muffinforme.

Skriv en kommentar