
Ingredienser
DEJ
- 500 g skyr
- 2 æg
- 1 tsk. honning
- 3 spsk fiberHUSK
- 100. g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- Salt
ENDVIDERE
- 4 wienerpølser
- 1 dl ketchup
Fremgangsmåde
DEJ
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker. Hvis dejen er alt for klistret, kan du tilsætte en smule mere fiberHUSK.
Rul dejen ud til en rund pizza mellem to stykker bagepapir.
Skær pizzaen ud i 8 trekanter. Smør en god teske ketchup på hver trekant. Placér en pølse ovenpå, og rul hornene fra den brede ende.
Placér pølsehornene på bageplader med bagepapir med enden nedad.
Bag pølsehornene i ovnen i cirka 30 minutter, til de er flot gyldne over hele overfladen. Det er vigtigt, at de får nok, da de ellers kan falde sammen, når de kommer ud af ovnen.
Lad gerne pølsehornene køle af, inden de serveres. Rist dem evt. på en brødrister, hvis du vil have en mere sprød skorpe.
Pølsehornene kan sagtens fryses og lunes på en brødrister eller i ovnen.
Nem opskrift på sunde protein pølsehorn
Disse sunde protein pølsehorn er en stjernegodt og sundt indslag til madpakken.
Jeg elsker min klassiske opskrift på luftige pølsehorn, der i sandhed er verdens bedste. Men hvis man har lyst til et lidt sundere og mættende pølsehorn, er denne opskrift lige sagen.
Opskriften er tilmed utrolig nem. Dejen skal nemlig ikke hæve, men kan røres sammen med en elpisker og rulles ud mellem to stykker bare papir – helt uden, at du skal have fingrene i dejen.
Jeg fylder de sunde pølsehorn med ketchup, der sørger for, at de bliver ekstra smagfulde og saftige. Det kan sagtens undlades, eller du kan bruge en smule tomatpuré som et sukkerfri alternativt.
Af pølser vil jeg anbefale dig at bruge wienerpølser. Der fåes nogle gode glutenfri varianter på markedet fra eksempelvis Løgismose eller Hanegal. Køb gerne små økologiske brunchpølser eller større pølser, der deles i 2-3 stykker.
Glutenfri pølsehorn med skyrbolle dej
Dejen til de sunde protein pølsehorn består hovedsagligt af skyr, æg og havregryn. Derudover tilsættes fiberHUSK, lidt honning, bagepulver og salt. De er altså helt glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn.
TIP: Hvis du ikke har skyr på lager, kan du bruge en anden fast yoghurt såsom fromage fraiche eller græsk yoghurt til bollerne.
Dejen er den samme, som jeg bruger til mine populære proteinboller. Opskriften er udviklet efter jeg så såkaldte “skyrboller” omtalt her og dér på Instragram, og det fik mig til at eksperimentere med at bruge den proteinholdige skyr i glutenfrit bagværk.
Dejen til de sunde “skyrboller” får flotte lufthuller. De bløde og saftige imodsætningen til meget andet glutenfri brød, at og derfor er dejen også oplagt at bruge til pølsehorn. Den holder sig nemlig frisk og lækker i flere dage, helt uden at blive kedelige og tørre.
TIP: Hvis du er på udkig efter et lækkert glutenfrit brød, vil jeg anbefale dig at prøve mit boghvedebrød eller dette lækre glutenfri franskbrød. Du kan også prøve disse skønne glutenfri bananboller.
Hvordan former man glutenfri pølsehorn?
Selvom dejen er glutenfri, er det nemt at forme fine pølsehorn. Og du slipper tilmed fuldstændig for at ælte dejen.
Dejen røres sammen med et piskeris, hvorefter den deles i to. Hver del rulles ud mellem to stykker bagepapir, så man får en rund pizza. Dernæst skæres de ud i trekanter, ketchup og pølser kommes på, og så kan pølsehornene nemt rulles sammen. Giv tryk spidsen af trekanten let sammen under pølsehornet, og læg dem så på en bageplade.
Efter en tur i ovnen hæver de flot op og får en fin gylden overflade.
Sund inspiration til madpakken
Hvis du er på udkig efter mere inspiration til sunde indslag til madpakken, vil jeg anbefale dig nedenstående opskrifter:
- Sund frokostsalat til hele ugen
- Sunde muffins med banan
- Pastasalat med varmrøget laks og avocadocreme
- Æggewraps med laks og avocado
Hej Emma,
Mange tak for en masse skønne opskrifter!
Jeg kan dog slet ikke få denne til at virke. Jeg brugte kun 450g skyr men måtte bruge mere havregryn og over dobbelt så meget Husk for at få en dej jeg kunne rulle ud… Og så hæver de slet ikke 🙈 Jeg ved ikke, hvad jeg har gjort forkert, men måske skal jeg bare holde mig til almindelige pølsehorn.
God aften til dig.
Mvh Julie
Hej Julie
Det lyder mærkværdigt – jeg har lavet dem adskillige gange med stor success. Jeg tænker, at de måske netop ikke hæver, fordi du er endt med at tilsætte for meget havregryn og husk. Dejene skal være let klistret (derfor er det netop nødvendigt, at den rulles ud mellem bagepapir) 🙂 Prøv at se videoen over på opskriften på proteinboller: https://emmamartiny.dk/proteinboller/ Der kan du fornemme konsistensen 🙂
KH
Hej Emma
Kan man undlade HUSK?
God dag!
Dbh.
Hej Julie 🙂 Nej, det kan du ikke, da et er HUSK, der får brødet til at hæve.
Virkelig god smag og simple ingredienser! Jeg kan dig aldrig få det til at blive til 16 pølsehorn, det bliver altid kun til 8!
Det er da også en fejl i opskriften – jeg har rettet til 8 🙂
KH
Årh så forstår jeg bedre! Tak for det og tak for en skøn opskrift! 🙂
Super lækre pølsehorn og perfekte til madpakken, da de ikke bliver tørre så hurtigt som mange andre glutenfrie opskrifter.
Jeg penslede med olivenolie og dryssede med sesamfrø på toppen.
Endte med at måtte give dem 45 minutter for at de blev ordentligt gennembagte, men min ovn er også gammel.
Hej Thit
Dejligt, at du havde glæde af opskriften. Det er altid svært at ramme en bagetid, der passer hos alle, for der vil være forskel på pølsehornenes størrelse og ovnens varme 🙂