Sunde træstammer med sorte bønner

Disse sunde træstammer er helt fantastiske!

Jeg har længe haft en idé om at forvandle mine romkugler med sorte bønner til en opskrift på sunde træstammer.

Idéen er nu endelig gjort til virkelighed, og den viste sig at smage præcis lige så fantastisk, som jeg havde forestillet mig.

Du vil ikke ane, at træstammerne er af den sunde slags. Sødet med dadler og med masser af fibre og protein fra sorte bønner.

Sunde træstammer

Sunde træstammer med sorte bønner

 
Træstammer til 8 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

Fyld

  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g friske dadler, udstenede
  • 1 dl mandelmel, ca 35 g (fintmalede mandler)
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
  • 1 tsk. romessens
  • 1 nip salt

MARCIPAN

  • 200 g marcipan
  • 1 dl mandelmel, ca 35 g (fintmalede mandler)

CHOKOLADE

  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

FYLD

Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.

MARCIPAN

Ælt marcipan og mandelmel sammen, så marcipanen ikke er helt så klisteret.

Rul marcipanen ud som en rektangel i et tyndt, jævnt lag på en ren bordplade.

Rul fyldet til en lang pølse, og placér den på marcipanen. Rul forsigtigt marcipanen omkring fyldet, og skær dernæst rullen ud i passende størrelser.

CHOKOLADE

Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp træstammernes ender i den smeltede chokolade, og placer dem dernæst på et stykke bagepapir.

Lad chokoladen stivne inden servering.

Opbevar træstammerne på køl i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde træstammer med sorte bønner

Sunde træstammer med trøffelfyld af sorte bønner og mørk chokolade

Den bedste opskrift på sunde træstammer

Mine sunde træstammer smager præcis som en klassisk træstamme fra bageren. De indeholder dog ikke kagerester, men får sin gode konsistens fra sorte bønner.

Fyldet består altså hovedsageligt består af protein- og fiberrige sorte bønner, og de kan derfor snildt nydes som en sund snack, uden at blodsukkeret stikker helt af.

Og bare rolig! De sorte bønner kan ikke smages. I promise! Når de blendes sammen med de resterende ingredienser, kamufleres deres smag fuldstændig, og de er blot med til at give den perfekte romkugle-konsistens.

 

TIP: Prøv også min nemme opskrift på sunde gulerodsmuffins

 

Sunde træstammer med dadler

De sunde træstammer søder jeg med dadler. Det er med til at give en god, klistret konsistens, så fyldet i træstammerne hænger sammen. Derudover tilsættes der mandelmel, kakaopulver, kokosolie, romessens.

Variationer af ingredienser til træstammer med sorte bønner

  • Hvis du ønsker, kan du også tilføje en skefuld marmelade eller to, hvis du har det på lager (fx af hindbær eller appelsin). Det giver en virkelig skøn og lidt mere frisk smag til fyldet.
  • I stedet for kokosolie, kan du bruge smør i opskriften. Tag blot smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt og let kan blendes sammen med de resterende ingredienser.
  • Romessens kan snildt undlades eller erstattes med en smule rom. Tilsæt da gerne lidt ekstra mandelmel, så fyldet ikke bliver for klistret.

 

 

Flere opskrifter på søde sunde sager

Jeg har masser af skønne opskrifter på sundere søde sager på bloggen. Opskrifter lavet med mindre sukker og ofte uden gluten. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uhmmm….. hvor ser de lækre ud😜
    Du skriver: “Rul marcipanen ud som en rektangel i et tyndt, jævnt lag” – Men hvor langt og bredt er det ca.?

    1. Hej Winnie 🙂 Det har jeg ikke angivet præcist, da jeg synes, det er lidt en smagssag, hvor tyk man foretrækker marcipanen, og så afhænger størrelsen også af, hvor store du ønsker at lave dine træstammer 🙂

  2. Hej 🙂

    Jeg har lige prøvet at lave en portion, de smager fantastisk, men min masse blev meget blød – også selvom jeg føler at jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke. Har du en idé til hvad der kan være gået skævt eller hvordan man kan gøre den mere fast?

Skriv en kommentar