Sundt bananbrød uden sukker, mælk og gluten
Bananbrød er den lækreste hverdagsforkælelse. Det smager præcis, som et bananbrød kan skal og bør. Luftigt, svampet og sødt. Men det indeholder hverken hvidt sukker, mælk eller gluten.
Opskriften er altså perfekt, hvis du får en allergiker på besøg. Men det er også en fantastisk sød og sund snack, der kan nydes med den bedste samvittighed.
TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins eller muffins med kikærter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter, dadler og chokolade
Mit bananbrød laves på modne bananer, der blendes sammen med æg, bagepulver, dadler og peanutbutter.
Jeg er vild med at bruge bananer i sundere søde sager, da de giver en naturlig sødme. Prøv eksempelvis også mine sunde cookies, de evigtgode bananpandekager eller sunde muffins, der laves med modne bananer. Jeg kan også anbefale dig at bruge modne bananer til at lave en sprød og lækker banangranola.
Udover bananer får bananbrødet sin sødme fra dadler. Dadlerne tilføjer lige en tand ekstra sødme, og gør brødet ekstra saftigt. På den måde er det muligt at lave et bananbrød uden sukker.
Peanutbutteren erstatter mel i opskriften, og så giver det en diskret smag til brødet. Holder du ikke af peanutbutter, kan du snildt bruge mandelsmør i stedet.
Jeg vender en generøs mængde hakket mørk chokolade i bananbrødet. Det kan sagtens undværes, men hvorfor dog? 😉
TIP: denne opskrift var min mest populære i 2020. Find top 10 listen her!
Nem opskrift på bananbrød
Denne opskrift er utrolig nemt at lave. Så længe du blot har en form for køkkenmaskine – en blender, foodprocessor eller stavblender – kan den bikses sammen på få minutter.
Ingredienserne skal blot blendes sammen, og vendes med lidt (eller meget…) hakket chokolade. Og dernæst kan den fordeles i en bageform beklædt med bagepapir og ryge i ovnen. En lille time efter, er der lunt og uimodståeligt lækkert bananbrød klar til servering.
TIP: Prøv også min opskrift på hjemmelavede flødeboller
Bananbrød med bananer på toppen
Hvis du har en ekstra moden banan liggende i frugtskålen, kan jeg varmt anbefale, at du fordeler den over dejen, inden den kommes i ovnen. Del den eksempelvis på langs, så du får to halve bananer, og læg dem forsigtigt i overfladen. Du kan også skære den i skiver og anrette dem i overfladen, eksempelvis sammen med lidt hakket mørk chokolade.
Når bananerne på toppen af brødet bages, karamelliserer de let, og det smager simpelthen så skønt så skønt.
TIP: Prøv også min anden opskrift på et sødere bananbrød med chokolade ganache, der får en rigtig klassisk banankage-smag.
Tip til det bedste bananbrød
Hvis du oplever, at dit bananbrød falder sammen, efter det kommer ud af ovnen, kan du prøve følgende tips:
- Bag bananbrødet lidt længere. Det er vigtigt, at det er bagt i midten, så det holder formen efter bagning.
- Tjek at dit bagepulver er friskt. Hvis bøtten er for gammel, kan det påvirke hæveeffekten.
- Sørg for, at dejen er blendet fuldstændig, til den er helt glat. Der skal ikke være klumper af peanutbutter eller dadler, da dejen da bliver for tung og kan falde sammen.
Opskrifter på glutenfrie kager
Jeg har mange opskrifter på lækre glutenfrie kager på bloggen. Alt fra gulerodskage til lækre chokoladekager. Prøv nogle af mine favoritter her: