Sundt bananbrød

Dette bananbrød er ikke bare super nemt og ekstrem lækkert – det er tilmed dejlig sundt!

Brødet er både gluten- og mælkefrit, og det indeholder kun 6 ingredienser. Alle nogle, du med stor sandsynlighed allerede har i køkkenet.

Mit bananbrød er både luftigt og saftigt. Perfekt sødt med masser af chokoladestykker.

sundt bananbrød

Sundt bananbrød

Kage til 8-10 stykker til 6 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 50 min / i alt 55 min

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 4 bløde dadler
  • 4 spsk. peanutbutter eller mandelsmør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader på den almindelige ovnfunktion. Du skal ikke bruge varmluft til denne opskrift, da det kan få dit bananbrød til at hæve ujævnt.

Kom banan, æg, udstenede dadler, peanutbutter og bagepulver i en foodprocessor eller blender, og blend det sammen til en helt glat dej.

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel nu dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.

Bag dit bananbrød i ovnen i 50 minutter, til det er gyldent og giver efter efter et let tryk. Servér og nyd lunt eller afkølet.

Find flere opskrifter i samme kategori

banankage sund

Sundt bananbrød uden sukker, mælk og gluten

Et sundt bananbrød er den lækreste hverdagsforkælelse. Det smager præcis, som et bananbrød kan skal og bør. Luftigt, svampet og sødt. Men det indeholder hverken hvidt sukker, mælk eller gluten.

Opskriften er altså perfekt, hvis du får en allergiker på besøg. Men det er også en fantastisk sød og sund snack, der kan nydes med den bedste samvittighed.

sund bananbrød

glutenfrit bananbrød

Bananbrød med peanutbutter, dadler og chokolade

Mit bananbrød laves på modne bananer, der blendes sammen med æg, bagepulver, dadler og peanutbutter. Dadlerne tilføjer lige en tand ekstra sødme, og gør brødet ekstra saftigt. Peanutbutteren erstatter mel i opskriften, og så giver det en diskret smag til brødet. Holder du ikke af peanutbutter, kan du snildt bruge mandelsmør i stedet.

Jeg vender en generøs mængde hakket mørk chokolade i bananbrødet. Det kan sagtens undværes, men hvorfor dog? 😉

bananbrød peanutbutter

 

Nem opskrift på bananbrød

Min opskrift på sundt bananbrød er utrolig nemt at lave. Så længe du blot har en form for køkkenmaskine – en blender, foodprocessor eller stavblender – kan den bikses sammen på få minutter.

Ingredienserne skal blot blendes sammen, og vendes med lidt (eller meget…) hakket chokolade. Og dernæst kan den fordeles i en bageform beklædt med bagepapir og ryge i ovnen. En lille time efter, er der lunt og uimodståeligt lækkert bananbrød klar til servering.

 

Flere opskrifter på glutenfrie kager

 

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det ser skønt ud. Det vil jeg straks handle ind til. Tillykke med Otto, og tak for at være til inspiration hver dag. <3

  2. Lavede bananbrødet i torsdags, og det smagte super godt. Alle i familien var vilde med det. Tak for en skøn, nem og sundere opskrift, som også kan bruges til hverdagens kaffebord.

  3. Hej Emma 🙂
    Jeg prøvede at lave dit lækre bananbrød men desværre blev hævede det slet ikke. Hvor stor er den rugbrødsform mon du bruger?

    1. Hej Simone
      Jeg har ikke lige de præcise mål, men bare en helt almindelig rugbrødsform. Det burde ikke være det, der gør forskellen. Har du andre idéer til, hvor det kunne været gået galt?

  4. Hej Emma 😊 Jeg bagte dette bananbrød i går, og det smagte dejligt. Desværre hævede det slet ikke. Faktisk blev det kun halv størrelse af den på dine billeder. Jeg kan se en anden også har haft samme problem. Det eneste jeg gjorde anerledes end dig var, at jeg bagte bananbrødet direkte i rugbrødsformen, da jeg ikke havde noget bagepapir, der var stort nok. Men jeg synes jo ikke det burde have nogle påvirkning på det 🤔

    1. Hej Sabrina 🙂
      Jeg tror faktisk godt, at det kan gøre en forskel, at brødet bages direkte i formen. Ellers skal du være obs på at:
      – du bruger almindelig ovnfunktion og ikke varmluft.
      – at ovnen er forvarmet
      – at de bagepulver ikke er for gammelt

  5. Hej Emma,

    Super lækker opskrift – bananbrødet smager vidunderligt! Dig synes jeg at det hurtigt blev meget “kompakt”…. Tror du man vil kunne tilsætte 1-2 spæk fiberHUSK, for at undgå dette? Har du været ude for samme problem?

    Mvh Julie

  6. Hej Emma
    Kunne du forestille dig noget man kunne erstatte æg med i bananbrødet hvis man er nødt til at undgå det?
    Vh Malene

Skriv en kommentar