Sushi skål med laks

Med denne sushi skål kan du nyde den gode smag fra sushi i en fart. Hvis du har lyst til sushi men ikke orker besværet med at rulle, er opskriften et hit!

Konceptet er super simpelt: Fyld en skål med alt det, du normalt ville komme i en sushirulle, tilsæt ekstra grønt, og så har du et drønlækkert og sundt måltid.

En sushi skål er et dejligt måltid til hverdag, når man har lyst til noget grønt, sundt men super lækkert. Du kan dog også snildt servere retten som gæstemad, for den vil stensikkert imponere dine venner og retten smager skønt med et glas hvidvin.

Sushi skål med laks

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 60 min

Ingredienser

Grønne ris

  • 3 dl brune ris
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 2 modne avocadoer
  • 1 limefrugt salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 300 g røget laks
  • 2 ark tørret noritang
  • ¼ frisk rødkål
  • 1 agurk
  • 200 g pillede edamamebønner fra frost
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 spsk. syltet ingefær
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 limefrugter

Fremgangsmåde

GRØNNE RIS

Kog ris efter anvisningen på pakken, og lad dem køle helt af. Hak koriander fint, og pil og pres hvidløg. Kom avodadokødet i en skål, og mos det. Tilsæt koriander, hvidløg, limesaft, salt og peber. Bland avocadomosen sammen med risene, og smag til. Smag til med salt, peber og limesaft.

FYLD

Skær røget laks i mundrette stykker.

Skær noritang i tynde strimler med en kniv eller brug en saks.

Snit rødkålen fint med en skarp kniv eller et mandolinjern.

Skyl agurken, og lav lange, tynde bånd af den med en kartoffelskræller.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op.

Rens forårsløg, og skær dem i tynde, skrå skiver.

Anret skåle med avocadoris, laks, noritang, kål, agurkebånd, edamamebønner, forårsløg og syltet ingefær. Top med koriander, og servér med limefrugt skåret i både.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sushi-skål med røget laks

 

Grønne ris med avocado

Traditionel laves sushi med ris smagt til med risvinseddike og sukker. Her har jeg dog tilsat skålen lidt ekstra farve ved at vende ris i avocado og hakkede krydderier. Det giver dem den fineste grønne farve, og så smager det også virkelig herligt. Jeg bruger brune ris, fordi jeg bedre kan lide smagen, men igen: Hvis du vil have den helt klassiske smag, skal du bruge hvide sushiris, kogt, smagt til med eddike og sukker, og afkølet.

 

 

Find flere opskrifter med laks:

Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce

Æggewraps med laks og avocado

Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli

Laksefrikadeller med quinoasalat

Sommersalat med laks og butterbeandip

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar