Syltede rødløg

Syltede rødløg er et fast indslag i vores køleskab. De er nemlig utrolig nemme at lave og holder i evigheder.

De smukke, syrlige og pink(!) rødløg er en vidunderlig topping til at fra salater til smørrebrød.

I denne opskrift kan du både søde rødløgene med honning eller sukker.

 

syltede rødløg

Syltede rødløg

 

Bedøm denne ret

1 glas
forberedelse 10 min / tilberedning 25 min / i alt 35 min

Ingredienser

  • 1 stort rødløg
  • 2 dl eddike, fx æblecidereddike
  • 3 spsk. sukker eller honning
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 laurbærblade

Fremgangsmåde

Skær rødløgene ud i både, og kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Opvarm det ved middel varme under omrøring, indtil honningen smelter, og det netop når kogepunktet. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger.

 

*Syltede rødløg er nemme at lave, og lav endelig en stor portion, for de kan holde længe i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå i 2 uger, og hvis du sørger for at skolde syltetøjsglasset grundigt, kan de sagtens holde sig i op til en måned uden problemer.

Find flere opskrifter i samme kategori

syltede rødløg

 

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg er favorit-toppingen over dem alle! Hvad end det er som topping på en salat, tacos eller lækre simreretter, så gør de syrlige, pink løg bare lige dét ekstra for smagen. Og det bedste af det hele: De er piv-nemme at lave selv.

Ingredienserne er også ganske få, og nok nogle, du allerede har i skabet:

  • Rødløg – Stjerneingrediensen! Billigt og super nemt tilgængeligt.
  • Eddike – Det billigste er at bruge lagereddike, men du kan også bruge hvidvinseddike eller æblecidereddike, alt efter hvad du har på lager.
  • Sukker – eller honning. Til at give en dejlig smag og balance mellem sød og syrlig.
  • Peberkorn – Der bruges hele peberkorn, så de kan sorteres fra, når du spiser rødløgene
  • Laurbærplade – De kan undlades, men de river en dejlig smag til lagen og dermed også rødløgene

 

TIP: Prøv rødløgene over denne smukke sommersalat med quinoa og jordbær eller som topping på en lækker dhal eller på en chili sin carne

 

syltede rødløg i gryde

Syltede rødløg med honning

Jeg har næsten altid et glas stående i køleskabet lavet efter opskriften i min kogebog Herlig & ærlig mad. I opskriften på syltede rødløg i kogebogen bruger jeg honning og æblecidereddike frem for sukker og lagereddike. Det er et lille Emma-twist med lidt sundere ingredienser, men smagen er stort set den samme.

Du kan også sagtens bruge helt almindelig lagereddike og sukker til opskriften. Begge dele smager virkelig herligt, så brug endelig bare, hvad du har lyst til og har på lager.

 

TIP: Prøv de syltede rødløg over en lækker mexi bowl med laks eller denne opskrift med kylling.

 

Hjemmelavede syltede rødløg til salater

 

Opskrifter med syltede rødløg

Jeg elsker at bruge de smukke pink rødløg over salater eller gryderetter for et frisk og farvefestligt twist. De er virkelig alsidige! Prøv eksempelvis at toppe de smukke rødløg på en af disse opskrifter:

 

opskrifter med syltede rødløg

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg elsker at komme tilbage til den her opskrift gang på gang, når jeg har nogle rødløg, der skal bruges – det pifter enhver ret op, og så er det super dejligt, at den her opskrift er med et twist xxx

  2. Det lyder som en lækker opskrift, som jeg helt sikkert vil prøve. Hvilken slags honning bruger du? Er det mon ok med lys agavesirup for en vegansk version?

Skriv en kommentar