Tahindressing

Tahindressing er uden tvivl min absolutte yndlingsdressing! Den lækre, cremede dressing af tahin og citronsaft er et evigt hit herhjemme. Den bruges over alverdens salater og får bagte grøntsager til at smage vidunderligt. Og når menuen står på mellemøstlig mad og særligt falafler og pitabrød, er tahindressing selvfølgelig et must.

Her får I min opskrift på tahindressing. Under opskriften deler jeg mine bedste tips til et god resultat samt svar på ofte stillede spørgsmål.

tahindressing

Tahindressing

Bedøm denne ret

Dressing eller dip
i alt 5 min

Ingredienser

  • 0,5 dl tahin
  • saft af 0,5 citron
  • 1/2 tsk. flagesalt
  • 1 fed hvidløg eller 1/4 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)
  • 1 tsk. honning (kan undlades)
  • 0,5 - 1 dl vand

Fremgangsmåde

Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på dressing med tahin

Tahindressing er nok den dressing, jeg har lavet aller flest gange. Det ved du, hvis du følger min madlavning på de sociale medier eller ejer mine kogebøger. Her bruger jeg nemlig ofte den cremede lyse dressing, særligt over friske salater og bagte grøntsager såsom bagt blomkål. Dressingen kan dog også bruges som en dip, hvis du tilsætter lidt mindre vand, og den smager skønt til grøntsagsstænger.

 

TIP: Prøv også tahin i min lækre opskrift på baba ganoush auberginedip

 

Vi bruger også altid dressingen, når vi laver en mellemøstlig menu med salater, falafler, hummus og pitabrød. Du kan finde en masse gode opskrifter til formålet her:  Opskrifter til mellemøstlig menu.

 

Tips til den bedste tahindressing

  • Brug lys tahin: Jeg kan varmt anbefale, at du bruger en lys tahin til dressingen. Dvs. ikke den ristede, mørke tahin fra Urtekram, som man bruger. Lys tahin har en mildere smag og en flydende konsistens.
  • Tahindressing med yoghurt: Prøv at tilsætte lidt yoghurt til dressingen, cirka 0,5 – 1 dl. Det giver en skøn smag og konsistens. Jeg er vild med en yoghurt-tahindressing over ristet blomkål med granatæblekerner.
  • Tilsæt vand gradvist: Når du først rører tahin og citronsaft sammen, bliver konsistensen tør. Derefter skal du gradvist tilsætte mere vand, så det kan røres ud til en glat og tilpas flydende konsistens.
  • Smagsvariationer: Jeg tilsætter sommetider lidt hvidløgspulver eller et friskpresset hvidløg til dressingen. Derudover kan du også vælge at tilsætte honning for at balancere sødme/syre. Hvis du vil lave en vegansk dressing, kan du undlade honning eller erstatte det med ahornsirup.

 

tahindressing til falafler og salat

Hvad er tahin?

Tahin er en pasta / et nøddesmør, der laves af helt fintkværnede sesamfrø. Dvs. at den eneste ingrediens på pakken bør være sesamfrø og salt. Du kan sammenligne tahin med peanutbutter – her laves det blot af sesam.

Tahin er en hyppig ingrediens i det mellemøstlige køkken, hvor det både bruges i salte og søde retter. Det er også en vigtig ingrediens i hummus, da det gør den cremet og lækker. Find min bedste opskrift på hummus her

 

Hvor køber man lys tahin?

Lys tahin finder du i mellemøstlige kiosker, ofte i større glas/bøtter til billigere priser. Der står som regel “tahina” på. Jeg kan også anbefale den lyse tahin, man kan få i Rema1000 – det er det eneste almindelige supermarked, hvor jeg har spottet en lys tahin.

opskrifter med tahindressing

Opskrifter med tahindressing

Herunder kan du finde nogle gode opskrifter, hvor jeg bruger dressingen med tahin:

Shop the post

- reklamelinks

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor køber du de der fladbrød henne Emma? Nu har jeg set nogle i den mellemøstlige menu og så dem I laver pizza på – er det mon de samme?

    1. Typisk med salt. Men hvis der ikke er salt, tilføjer jeg bare lidt mere til dressingen. Dvs. at du kan bruge begge dele.

Skriv en kommentar