Tartarsauce

Hjemmelavet tartarsauce er et must, når menuen står på fish’n’chip! I det hele taget smager saucen vidunderligt til alle former for fisk med det er også en god dip til paneret kylling.

Tartarsauce er en hvid, kold sauce, der minder lidt om remoulade med finthakkede krydderurter, syltede agurker og kapers.

tartarsauce

TARTARSAUCE

 

Bedøm denne ret

Sauce / dip til 4-6 personer
tilberedning 5 min / i alt 5 min

Ingredienser

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld purløg
  • 3 spsk. cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • skal og saft af ½ citron
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Skyl og hak persille og purløg. Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep. Rør godt, og smag til med salt og peber.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til Tartarsauce

tartar sauce til fish n chips

Opskrift på hjemmelavet tartarsauce

Tartarsauce er utrolig nemt at lave fra bunden, og det tager kun et øjeblik at røre sammen.

I min udgave blander jeg græsk yoghurt og mayonnaise, der smages til med citron, dijonsennep. Derudover tilsættes der finthakket persille, purløg, kapers og cornichoner (små syltede agurker), inden det røres sammen.

Sauce tartar til fish’n’chips

De fleste kender nok saucen fra fish’n’chips, hvor det serveres til fritter og paneret fisk. Det kan nærmest kaldes franske udgave af remoulade.

Du kan prøve min sundere udgave af fish’n’chips med rodfrugtfritter lige her.

 

Tartarsauce

 

Autentisk tartarsauce

Sidste sommer rejste vi rundt i Skotland med min søster og hendes kæreste. En hel fantastisk tur, hvor vi også fik at smage på de skotske madtraditioner. Med varierende succes, må jeg indrømme. Prøv bare at google “haggis”, hvis du altid har hørt om den traditionelle ret før.

En ret, der dog altid hittede, var fish’n’chips. Det var på menukortet mange steder, både finere spisesteder og street food barer. Og fisk, chips (pommesfrites) og tartarsauce kan de skisme godt finde ud af at lave i Skotland. Det var både “greasy”, sprød og velsmagende på samme tid. Med en god, cremet og grov tartarsauce, der virkelig løftede smagsoplevelse.

Efter vi kom hjem, eksperimenterede jeg med en opskrift på hjemmelavet tartarsauce. Her får I mit bedste bud på en udgave, der smager lige så godt, som dem, jeg blev serveres i Højlandet.

Find flere opskrifter på gode dips

Jeg har mange gode opskrift på dips og saucer her på bloggen. Hvis du er på udkig efter flere gode dips, kan jeg særligt anbefale disse opskrifter:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar