Opskrift på hjemmelavet tartarsauce
Tartarsauce er utrolig nemt at lave fra bunden, og det tager kun et øjeblik at røre sammen.
I min udgave blander jeg græsk yoghurt og mayonnaise, der smages til med citron, dijonsennep. Derudover tilsættes der finthakket persille, purløg, kapers og cornichoner (små syltede agurker), inden det røres sammen.
Sauce tartar til fish’n’chips
De fleste kender nok saucen fra fish’n’chips, hvor det serveres til fritter og paneret fisk. Det kan nærmest kaldes franske udgave af remoulade.
Du kan prøve min sundere udgave af fish’n’chips med rodfrugtfritter lige her.
Autentisk tartarsauce
Sidste sommer rejste vi rundt i Skotland med min søster og hendes kæreste. En hel fantastisk tur, hvor vi også fik at smage på de skotske madtraditioner. Med varierende succes, må jeg indrømme. Prøv bare at google “haggis”, hvis du altid har hørt om den traditionelle ret før.
En ret, der dog altid hittede, var fish’n’chips. Det var på menukortet mange steder, både finere spisesteder og street food barer. Og fisk, chips (pommesfrites) og tartarsauce kan de skisme godt finde ud af at lave i Skotland. Det var både “greasy”, sprød og velsmagende på samme tid. Med en god, cremet og grov tartarsauce, der virkelig løftede smagsoplevelse.
Efter vi kom hjem, eksperimenterede jeg med en opskrift på hjemmelavet tartarsauce. Her får I mit bedste bud på en udgave, der smager lige så godt, som dem, jeg blev serveres i Højlandet.
Find flere opskrifter på gode dips
Jeg har mange gode opskrift på dips og saucer her på bloggen. Hvis du er på udkig efter flere gode dips, kan jeg særligt anbefale disse opskrifter: