Thai fiskefrikadeller

Thai fiskefrikadeller er krydrede og sprøde deller af fiskefars. Smag til med ingefær, hvidløg, chili, koriander, lime, fiskesauce og karrypasta.

Denne opskrift på thai fiskefrikadeller tager udgangspunkt i min basis opskrift på fiskefrikadeller. Her smages de bare til som de lækre “fishcakes”, man ofte får serveret på asiatiske spisesteder. Sprøde på ydersiden af en krydret og let spicy fiskefars.

Thai fiskefrikadeller

Thai fiskefrikadeller

 

Bedøm denne ret

Fiskefrikadeller til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tommel ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2-4 tsk. rød karrypasta
  • 1 lime, skal og saft
  • 1 håndfuld koriander
  • 4 forårsløg
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Kom fisk, æg og mel i en foodprocessor, og kør, til alt er blandet til en fars.  Riv ingefær og hvidløg fint. Tilsæt det til foodprocessoren sammen med fiskesauce, karrypasta, limeskal og –saft. Kør maskinen igen, til det hele er blandet.

Hak koriander groft, og skær forårsløgene i fine skiver. Tilsæt det hele til farsen, og rør den sammen.

Stil fiskefarsen til side i køleskabet. Lad den gerne hvile 30-60 minutter, inden stegning.

Opvarm olivenolie på en pande. Fugt en spiseske med olie, og form frikadeller med skeen i din ene håndflade. Steg fiskefrikadellerne ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne i overfladen og føles faste ved et let tryk.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på spicy thai fiskefrikadeller

Disse thai fiskefrikadeller er simpelthen så stjernegode. De består af en simpel fiskefars, der smages til med thailandske krydderier: ingefær, hvidløg, fiskesauce, rød karrypasta, limeskal og -saft, koriander, forårsløg. Tilsammen giver det en helt vidunderlig smag til de sprøde “fishcakes”, som thailandske fiskefrikadeller ofte kaldes. Resultatet minder nemlig utrolig meget om de spicy fiskefrikadeller, man ofte finder hos asiatiske spisesteder.

 

TIP: Prøv også min opskrift på vegetariske squash frikadeller

 

Thai fiskefrikadeller

 

Ingredienser til thai fiskefars

Til denne opskrift laver jeg en fiskefars fra bunden, der er baseret på min basis opskrift på fiskefrikadeller. Jeg undlades dog at tilsætte salt og peber, da man i asiatiske lande typisk smager maden til med eksempelvis fiskesauce.

Du kan sagtens bruge en færdigkøbt fiskefars og pifte den op ved at tilsætte de forskellige smagsgivende krydderier. Dog vil jeg anbefale dig at halvere mængden af fiskesauce (dvs. at du max tilsætter 1 spsk.), da købt fiskesauce typisk allerede er smagt til. Altså kan du risikere, at du ender med en alt for salt fars.

Apropos at smage fiskefrikadellerne til, så kan det være en god idé at stege en lille “testdelle”. Det vil sige, at du steger en enkelt lille fiskefrikadelle, som du smager på, inden du steger hele portionen. På den måde kan du lige teste, om farsen er smagt korrekt til, eller om der skal tilsættes lidt mere af det ene eller det andet.

 

TIP: Prøv også at tilsætte hakkede rejer til dine thai fiskefrikadeller

 

Krydderier til asiatiske fiskefrikadeller

Min opskrift på asiatiske fiskefrikadeller er ikke helt autentisk, da jeg undlader nogle ingredienser, som kan være svære at få fingrene i. Eksempelvis undlader jeg citrongræs og kaffir limeblade, som man ofte vil se på ingredienslisten, fordi det ikke er en normal vare på hylderne i mange danske supermarkeder. I stedet tilsætter jeg limeskal og -saft, der er med til at give den gode, aromatiske citrussmag.

Hvis der er en af ingredienserne, du ikke synes om eller ikke har på lager, kan det sagtens undlades. Du kan droppe koriander, som jeg ved mange har et skeptisk forhold til. Og du kan også justere op og ned på mængderne, eksempelvis af karrypasta, alt efter hvor spicy du foretrækker dellerne.

 

Thai fiskefrikadeller fiskefars

 

Thai frikadeller tilbehør

Mine thai fiskefrikadeller serverer jeg ofte med denne salat med edamemebønner og boghvede, der også har fået et asiatisk twist med en skøn limedressing. Kombinationen er farligt god, perfekt til både hverdag med lidt ekstra til eller til gæstebud.

Mere traditionelt tilbehør er ris og en thai agurkesalat. Og så skal der naturligvis også en sød chilisauce på bordet. Jeg vil også anbefale dig at prøve denne peanutbutter sauce til, særligt hvis du servere retten med ris. Og så ville denne mangosalat med chili samt nogle smukke rispapirsruller også være skønne til.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar