Thai salat med oksekød og peanutdressing

Thai salat med oksekød og peanutbutterdressing er en af favoritterne, når jeg har lyst til et let og friskt måltid.

Salaten laves med nudler og sprøde grøntsager, der toppes med lynstegt oksekød og en cremet peanutbutterdressing.

Måltiden er super tjept at bikse sammen, men resultatet bliver den smukkeste, sprudlende farve- og smagseksplosion.

Thai salat med oksekød

Thai salat med oksekød og peanutdressing

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 15 min / i alt 40 min

Ingredienser

Thai-beef

  • 1 okseflanksteak, ca. 500 g
  • salt og friskkværnet peber
  • smagsneutral olie til stegning

Risnudelsalat

  • 300 g risnudler
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 store gulerødder
  • 150 g bønnespirer
  • 1 agurk

Peanutdressing

  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 store spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • ½ dl vand

Til servering

  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt koriander
  • 50 g ristede og saltede peanuts
  • 1 frisk rød chili

Fremgangsmåde

Risnudelsalat

Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad skålen stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra. Skyl og tør salaten. Bland nudler og salat på et stort fad. Skræl gulerødderne, og høvl lange bånd af dem med en kartoffelskræller. Skyl bønnespirer og agurk, og skær agurken i skrå skiver. Vend både gulerødder, spirer og agurk i salaten.

Peanutdressing

Pil og pres hvidløg. Rør sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie. Tilsæt vand gradvist, til dressingen har opnået den rette konsistens. Dryp over nudelsalaten, og vend forsigtigt rundt.

Thai-beef

Krydr flanksteaken med salt og peber. Steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 5 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene, og fordel dem over salatfadet.

Til servering

Top retten med grofthakket mynte og koriander, peanuts og renset chili skåret i fine skiver.

Find flere opskrifter i samme kategori

 Thai salat med bøf

Nem thai salat med oksekød

Thai salat med oksekød og peanutbutter dressing er perfekt som en frisk og mættende måltidssalat. Den er utrolig nem at lave, da nudlerne koges på nul-komma-fem, og bøffen skal jo ikke meget mere end blot kysse panden. Det, der tager længst tid, er klart at snitte grøntsagerne, men med en god, skarp kniv går det også let.

Salaten kan serveres året rundt, men jeg holder særligt af at bikse den sammen i sommerhalvåret.  På skønne, solrige dage er sprøde salater nemlig et hit til aftensmad. Efter vinterhalvåret med bagte rodfrugter, kål og gryderetter en masse, stornyder jeg endelig at kunne servere lettere måltider med masser af frisk forårsgrønt.

Salat med flanksteak

Opskriften på thai salat med oksekød er perfekt til dage, hvor man vil servere en god bøf, men ikke har lyst til et tungt måltid med sovs og kartofler. Her kombineres det møre kød i stedet med sprøde, farverige grøntsager, nudler og en cremet dressing.

Jeg bruger flanksteak i denne opskrift, men du kan bruge alle former for bøf. Det lækreste er udskærringer, der er møre, når de blot lynsteges rosa på en pande.

Hvis du ikke er til bøf (eller kød i det hele taget) kan opskriften sagtens bruges alligevel. Thai salaten kan nemlig varieres i det uendelige og tilpasses både indholdet af jeres grøntsagsskuffe og kostpræference. Fx kan oksekød erstattes med marineret tofu eller svampe, hvis den skal gøres vegansk

 

 Thai salat med oksekød og peanutbutterdressing

 

Thai salat med peanutbutterdressing

Selvom opskriften nemt kan varieres, er der én ting, ikke må erstatte. Hvis I spørger mig, må I endelige ikke undlade peanutdressingen! Den er god og løfter lige resultatet til et helt nyt niveau.

Dressingen laves af peanutbutter, der røres op med limesaft, fiskesauce, sesamolie, hvidløg og vand. En virkelig god kombination, der giver en cremet og virkelig smagfuld asiatisk dressing.

 

TIP: Prøv også min yndlingswok med nudler, grøntsager og peanutbuttersauce

 

Variationsforslag til peanutbutterdressing

Fiskesaucen bruges i stedet for salt i det asiatiske køkken, og den tilføjer også en skøn umami-smag. Du skal derfor ikke tilføje salt og peber til dressingen. Har du ikke fiskesauce, kan du i stedet tilføje lidt sojasauce.

I stedet for limesaft kan du bruge citronsaft, hvis det er hvad, du har på lager. I stedet for sesamolie kan du bruge almindelig olivenolie. Den ristede sesamolie tilføjer en ekstra aromatisk smag til dressingen, som jeg virkelig synes om. Men det kan altså sagtens erstattes.

 

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:

Kyllingespyd med kokos-quinoa

Sushi-skål med laks og grønne ris

Green curry med kylling

Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip

Panang curry med kyllingekødboller

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mmm. Jeg er gået i et ‘mode’, hvor der helst skal være masser af grønt i min mad og rigtig gerne uden kød. Tror måske den her snart skal på menuen, og så med en omgang marineret tofu i stedet for. Det lyder i hvert fald ufattelig lækkert, og det er efterhånden længe siden, at jeg har haft peanutbutter i hjemmet, hvilket jo klart er en fejl 😉

    1. Opskriften er også super god med tofu! Kan også anbefale at tilsætte edamamebønner for ekstra protein og mæthed 🙂

Skriv en kommentar