Torsk i fad med fennikel, citron og feta

Hvis du synes, det er svært at få fisk på bordet, er denne opskrift på torsk i fad lige sagen.

Det er super nemt, simpelt og fantastisk smagfuldt.

Torsken tilberedes i ovnen i et fad sammen med fennikel, citronskiver og smuldret feta, der karamelliserer på bedste vis i ovnen.

Torsk i fad

Torsk i fad med fennikel, citron og feta

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

Torsk i fad

  • 800 g torskefilet
  • 1 stor fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 økologiske citroner
  • 1 håndfuld dild + lidt til pynt
  • 100 g fetaost

TIL SERVERING

  • Kartofler, quinoa, bygkerner eller lignende
  • frisk salat, fx rucola

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°. Læg torskefileter i et ovnfast fad. Skær fennikel i skiver på langs, og fordel dem i fadet rundt om torsken. Dryp olivenolie over, og krydr godt med salt og peber. Skær citronerne i tynde skiver, og læg dem over torsken. Skyl og hak dild, og drys det over fadet. Smuldr fetaosten over fadet. Sæt det dernæst i ovnen i 15 minutter, til torsken er gennemstegt. Servér fx med rucolasalat og kogte kartofler.

Find flere opskrifter i samme kategori

Torsk i fad med fennikel

Nem opskrift på torsk i fad

Denne opskrift på torsk i fad beviser, at de ikke behøver være vanskeligt at få fisk på bordet.

Jeg synes ofte, jeg hører, at folk synes, det er svært at finde på mere kreative retter med fisk, der er overskuelige at lave på en travl hverdagsaften. Men denne opskrift er netop det!

 

TIP: Prøv også denne nemme opskrift på fish’n’chips med rodfrugtfritter med hjemmelavet tartarsauce.

 

Opskriften tager kun 5 minutter at bikse sammen, og derover skal den blot hygge sig i ovnen i et lille kvarter, inden der er serveret. Der vil fisken være saftig og få den dejligste smag fra citroner, fennikel og dild. Og så bliver fetaen på toppen gylden og sprød med den skønneste smag!

 

Opskrift med lys fisk

Opskriften kan snildt laves med andre typer fisk en lige torsk. Prøv fx kulmule, der har en mere fast konsistens, eller lys- eller mørk sej. Og ellers er laks jo altid et hit!

Jeg serverer retten med kartofler, men det smager også dejligt med alt fra rodfrugt-fritter til kogt quinoa. Det er også lækker med nogle frisk grønt til. Måske bare lidt rucolasalat eller en simpel spidskålssalat.

 

TIP: Prøv også opskriften med dampet torsk med søde kartofler

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Flere opskrifter med fisk

Hvis du er på udkig efter flere skønne opskrifter på fisk, vil jeg anbefale dig at tjekke følgende opskrifter ud:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Tak for nogle fantastiske opskrifter. Jeg vil lave fiskeretten i morgen men har ikke kunne finde fennikel. Tror du jeg kan bruge noget andet eller undvære? Ellers må jeg vente med at lave det til en anden dag😆

    1. Hej Lise
      Du kan sagtens undlade men andre grøntsager ville også smage dejligt. Fx porre, spidskål, aubergine 🙂

Skriv en kommentar