Tortilla pizza

Tortilla pizza er blevet et stort hverdagshit i vores hjem. Det er SÅ nemt at lave, og aftensmaden er vitterligt på bordet på 15 minutter.

Når tortillapandekager bruges som pizzabund og pyntes med lækre toppings, kan de bages små sprøde pizzaer. Du kan nemt variere fyldet alt efter, hvad du synes om eller har på lager. Hver middagsgæst kan lave præcis sin favoritkombination, eller du kan bruge pizzaaftenen til at få tømt ud i køleskabet, for nærmest alle typer grøntsager, kød og grønt smager dejligt i pizzaforklædning.

Nedenfor finder du to opskrifter på tortilla pizza. En med tomatsauce og chorizo og en kartoffelpizza. Fyldet passer til én pizza, så gang endelig op, så du får det ønskede antal pizzaer, eller lav andre versioner med dine favorittoppings.

tortilla pizza

Tortilla pizza

 

Bedøm denne ret

Hovedret, beregn 1-2 pizzaer pr. person
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

Tortilla kartoffelpizza

  • 1 tortillapandekage
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 2 kartofler i meget tynde skiver
  • 1 tsk. olivenolie eller trøffelolie
  • 0,5 tsk. tørret eller finthakket frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g mozzarella (1/3 frisk mozzarellakugle)
  • 10 g parmesan
  • 1 håndfuld rucola

Tortilla pizza med chorizo og tomatsauce

  • 1 tortilla
  • 2 spsk. tomatsauce
  • 20 g chorizopølse
  • 40 g mozzarella

Andre idéer til toppings

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Læg tortillapandekagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Smør dem med tomatsauce eller cremefraiche, og anret dine ønskede toppings over.

Bag pizzaerne i 5-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Pynt gerne med lidt friske krydderurter eller rucolasalat, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

tortilla pizza toppings

tortilla pizza med kartofler

Opskrift på tortilla pizza

Tortilla pizza blev lidt af en hofret i vores hjem, efter vi blev forældre for første gang. Pizzaerne kan nærmest laves med venstre hånd, og så kan jeg ikke komme i tanke om et nemmere måltid, som smager lige så dejligt.

Kombinationen af sprød bund og smeltet hitter hos de fleste. Især hos to trætte, nybagte forældre, kan jeg skrive under på. Derfor er en pose tortillapandekager blevet en fast bestanddel af lager i vores køkkenskuffe. Så kan vi nemt forvandle hver en sløv hverdagsaften til pizzanight, hurtigere (og lækrere!) end det tager os at bestille pizza. Og tortillapandekagerne er også fantastiske til de nemme hverdagsopskrifter på quesadillas eller tortillawraps.

 

TIP: Prøv også min opskrift på glutenfri pizzabund, en sprød polentabund eller min populære kikærtepizza. Jeg kan også anbefale mine pizzasnurrer, der er et hit på madpakken.

 

kartoffelpizza på tortillapandekage

tortillapizza med chorizo

sund kartoffelpizza

 

Toppings til tortillapizza

De nemme tortilla pizzaer udmærker sig yderligere, fordi de også kan udgøre fremragende restemad. Tortillaspandekagerne topper vi med lige det, vores køleskab byder på, og det er altså en god måde at få ryddet op i gemmerne.

En kedelig kartoffel kan blive en kartoffelpizza. En rest gedeost smager skønt på pizza (synes jeg – Simon er uenig). Lidt broccoli, en ensom gulerod,  en rest pølse eller bacon. Nærmest alt kan komme på en tortillapizza!

Bedre restemad findes der ikke, og pizzaerne smager så dejligt, at vi også sommetider serverer det som nem gæstemad, hvis vi får spontane gæster en hverdagsaften.

Andre gode bud på toppings til pizza af tortillapandekager er

  • Pesto, både rød og grøn pesto smager dejligt
  • Skinke, fx serranoskinke
  • Soltørrede tomater
  • Tynde skiver af rodfrugter, fx søde kartofler eller rødbede
  • Asparges
  • Tynde skiver fennikel

 

TIP: Prøv også mine opskrifter på grøntsagspizza såsom auberginepizza eller blomkålspizza.

 

tortillapandekage pizza

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg har også brugt tortilla som pizzabunde og til tarte flambe.
    Men prøv at bruge arabiske fladbrød. De er efter min mening endnu bedre 😊

Skriv en kommentar