Tundeller med rodfrugtfritter & chilimayo

Disse lækre tundeller serverer jeg med rodfrugtfritter og (verdens bedste, hvis jeg selv skal sige det) chilimayo.

Frikadeller af dåsetun lyder måske ikke som det mest mundvandsvækkende måltid, men jeg lover jer: De er gode.

tundeller med rodfrugtfritter

Tundeller med fritter & chilimayo

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Tundeller

  • 2 dåser tun (i olie eller vand)
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg

Rodfrugtfritter

  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Chilimayo

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

Fremgangsmåde

Tundeller

Hæld vand eller oile fra tunen. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.

Rodfrugtfritter

Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.

Chilimayo

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tundeller med fritter og chilimayo

Tundeller af dåsetun er utrolig nem og herlig budgetmad. Det smager skønt men er super billigt at fremtrylle. Jeg elsker hjemmelavede fiskefrikadeller, men hvis man ikke lige har fersk fisk på lager, kan man nemt lave gode, saftige deller af tun på dåse.

 

TIP: Prøv også denne nemme opskrift på torsk i fad med fennikel, citron og feta.

 

Har du friske krydderurter i vindueskarmen, kan du hakke og tilsætte en god håndfuld, og du kan også prøve tilsætte soltørrede tomater, revne grøntsager, eller hvad du lige har på lager.

 

TIP: Prøv også at servere en hjemmelavet tartarsauce til fiskedellerne.

 

Prøver du opskriften? Så må du endelig huske at tagge mig på Instagram @emmamartiny eller bruge #MARTINYFOOD. Jeg elsker at få feedback og at følge med i jeres køkkeneksperimenter.

Flere opskrifter med rodfrugter:

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mine deller faldt fuldstændig fra hinanden…. 🙁 Synes opskriften er lidt for nem børstet hen over i forhold til fremgangsmåde – mon dellerne skulle dryppe af i forhold til væde? øv.

    1. Hej Sofie
      Det lyder underligt – jeg har lavet opskriften mange gange med succues. Har du tilføjet hele dåsen, dvs. ikke hældet olie eller vand fra tunen?

  2. Mega lækker og simpel opskrift – helt klart en jeg vil bruge igen.
    Og du har helt ret med mayoen, den er overdrevet god! 😉

Skriv en kommentar