Tzatziki

Tzatziki er en simpel og utrolig lækker dip, der passer til det meste.

Det et must, når menuen er inspireret af det græske køkken. Eksempelvis når der er græske frikadeller , mousakka eller en græsk salat på menuen. Men den kan serveres til det meste, og er altid også god til buffetter.

Jeg laver min tzatziki på den nemmeste vis ved at bruge græsk yogurt. Så slipper man nemlig for at dræne yoghurten selv.

Tzatziki

Tzatiki

 

Bedøm denne ret

Dip til 4 personer
i alt 5 min

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt, gerne 10 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl agurken, og riv den groft. Saml den revne agurk mellem dine hænder, og pres væden fra over køkkenvasken.

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med revet agurk, yoghurt, citronsaft og peber i en skål.

Stil skålen på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

nem Tzatziki

 

Nem opskrift på tzatziki

Tzatziki laver jeg på den nemmest måde. Jeg sprænger kort fortalt over, hvor gærdet er lavest, men jeg lover, at det ikke går ud over smagen.

I mange opskrifter skal man først dræne yoghurten, eksempelvis gennem et kaffefilter. Det kan tage flere timer, og dét slipper jeg altså gerne for at vente på. Derfor bruger jeg i stedet græsk yoghurt, der har en god fast konsistens.

Derudover anbefaler mange, at man drysser revet agurk med salt. Hvorefter det får lov til at dryppe af i en sigte. Igen rækker min tålmodighed sjældent så langt. Derfor presser samler jeg blot den revne agurk mellem hænderne, hvorefter jeg presser væsken fra over håndvasken. Det behøver slet ikke at være så grundigt, for når agurken røres sammen med den faste græske yoghurt, bliver konsistensen perfekt.

 

TIP: Prøv dippen til denne lækre græske kartoffelsalat med bønner og lækre hjemmebagte pitabrød

 

hjemmelavet tzatziki

 

Den bedste tzatziki

Jeg synes, at en tzatziki skal være frisk og cremet. Og at den skal smage godt igennem af både yoghurt, agurk og hvidløg. Pas dog på med at tilsætte for meget hvidløg, hvis du laver din tzatziki i god tid. Den får nemlig en stærkere hvidløgssmag, jo længere du lader den trække i køleskabet.

 

TIP: Prøv tzatziki til en klassisk græsk salat, en autentisk moussaka eller min opskrift på græsk linsesalat med feta.

 

Find flere opskrifter på nemme dips

Jeg har mange gode opskrifter på dips og tilbehør her på bloggen. Hvis du er vild med min opskrift på tzatziki kan jeg varmt anbefale dig også at prøve disse lækre dips:

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar