Vaniljekranse

Vaniljekranser er uden tvivl min yndlingssmåkage til jul. Sprøde og søde med en tydelig smag af vanilje og mandler.

Disse vaniljekranse tør jeg godt kalde verdens bedste. De laves med ristede mandler, der giver en fantastisk smag og et mere rustikt udseende.

Vaniljekranse

 

Bedøm denne ret

20-40 stk. alt efter størrelsen
forberedelse 15 min / tilberedning 20 min / i alt 35 min

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 165 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i cirka 7 minutter, til de er let gyldne og sprøde. Lad mandlerne køle af. Blend dernæst mandlerne til mel i en foodprocessor eller blender. Det må gerne være en smule groft, men skal være fint nok til, at det kan komme gennem sprøjtetyllen.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud på et skærebræt. Tilsæt 15 g sukker, og mos vaniljekornene sammen med sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden.

Kom smør, vaniljesukker fra skærebrættet og den resterende mængde rørsukker i en skål, og pisk det sammen til det er blandet. Tilsæt æg, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst ristet mandelmel og hvedemel, og pisk igen, til du får en ensartet dej, der er blød nok til, at den kan sprøjtes gennem tyllen. Pas dog på med at piske dejen for meget, så den bliver for blød – så vil vaniljekransene blive det samme.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt vaniljekranse ud på en bageplade med bagepapir i den ønskede størrelse.

Bag vaniljekransene i cirka 8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af, inden de fjernes fra bagepapiret, og opbevar dem i en småkagedåse.

Find flere opskrifter i samme kategori

vaniljekranse i syltetøjsglas

Vaniljekranse med ristede mandler

Vaniljekranse er en klassiker til julen, og hvis jeg skulle nøjes med at bage én form for småkage, ville de være mit førstevalg – især hvis der er tale om denne opskrift!

Mine vaniljekranse laver jeg med ristede mandler, der blendes til et grovere mel end klassisk mandelmel. Det giver mere rustikke vaniljekranse, der har en tydeligere smag af mandel.

Hvis du foretrækker helt klassiske og lyse vaniljekranse, kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Erstat blot de 100 gram ristede mandler med 100 gram købt mandelmel, der laves af fintmalede smuttede mandler.

 

TIP: Prøv også mine småkager med spiselige blomster

 

vaniljekranse med ristede mandler

Tips til de bedste vaniljekranse

  • Vælg vanilje af god kvalitet såsom fra en polynesisk vaniljestrang.
  • Brug ristede mandler, der frembringer den gode mandelsmag, til at lave dit eget mandelmel.
  • Pas på med at arbejde for meget med dejen. Den skal være blød nok til, at kunne sprøjtes gennem en stjernetyl, men er den for blød, bliver dine kranse ikke helt sprøde.
  • Hvis du har svært ved at forme kranse direkte med tyllen, kan du sprøjte dejbaner og derefter forsigtigt forme dem til kranse med fingrene.

 

Opskrifter til julehyggen

Hvis du er på udkig efter flere lækkerier til julens hyggestunder, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar