Vegetar bolognese

Spaghetti med vegetar bolognese er en virkelig nem og skøn opskrift. Ja faktisk er den lidt af en genistreg, hvis jeg selv skal sige det.

Vegetar bolognesen smager helt vidunderligt og minder ufattelig meget om en klassisk kødsauce, men den indeholder ingen underlige soya- eller køderstatningsprodukter. Blot masser af linser og et ordentligt skud umami fra svampe, tomat og krydderier.

Vegetar bolognese

Vegetar bolognese med spaghetti

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Vegetar bolognese

  • 250 g svampe, f.eks. champignoner
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 stor gulerod
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser delikatesse linser (eller 250 g ukogte linser)
  • 2 spsk. rødvinseddike

Til servering

  • 400 g tørret spaghetti, gerne fuldkorn
  • friskrevet parmesan
  • frisk basilikum 

Fremgangsmåde

Kog evt. linserne, hvis du ikke bruger linser fra dåse.

Rens svampene, og skær dem i små tern. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Steg svampe, løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil blandingen begynder at blive gylden. Skræl og riv guleroden, og tilsæt gulerod, tørret basilikum, oregano, salt og peber. Steg et par minutter, inden du hælder hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden. Hæld vandet fra linserne, skyl dem i en sigte, og tilsæt. Bring retten i kog, og smag til med rødvinseddike, salt og peber.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Servér friskkogt spaghetti med vegetar bolognese, friskrevet parmesan og basilikumblade.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegetar bolognese med linser

Vegetar bolognese med svampe

Vegetar bolognese med linser & svampe

Denne lækre vegetar bolognese er en fantastisk kødfri aftensmad.

Spaghetti bolognese er nok en af de mest populære opskrifter verden over. Nogle siger endda at “pasta med kødsauce” burde være den danske nationalret 😉 Så hvis du gerne vil skære lidt ned på dit kødforbrug, eller hvis du spiser vegansk men savner en god kødsauce, er denne opskrift lige sagen.

I min vegetar bolognese giver svampe, tomater og krydderier masser af umanismag til saucen. Samtidig giver linserne fylde, mæthed og en god konsistens, så ingen vil savne kødet.

Kødfri vegansk bolognese

Den kødfri bolognese laves af linser, der sammen med finthakkede svampe giver en kødlignede smag og konsistens. Serverer du retten uden parmesan på toppen, er den tilmed fuldstændig vegansk, selvom smagen minder utrolig meget om en klassisk bolognese.

Jeg lover bolognesen vil falde i smag hos selv de mest inkarnerede kødspiser, og uden selv at have testet det, tror jeg også, at retten vil være et hit hos børn.

Hvis du er på udkig efter en opskrift på flere kødfri italienske retter, vil jeg også varmt anbefale dig at prøve min opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce Her får du en vegetarisk og grøntsagsspækket udgave af den klassiske spaghetti med kødboller.

 

TIP: Prøv at bruge den kødfri bolognese som fyld i denne opskrift på pirogger

 

Spaghetti med vegetar bolognese

Jeg serverer her retten med fuldkornsspagetti. Du kan også bruge helt almindelig frisk eller tørret pasta.

Husk, at der i dag findes et væld af sundere alternativer. Jeg er eksempelvis selv vild med pasta af brune ris, som min mave er betydeligt gladere for, og ellers kan du også bruge bønnepasta for et ekstra skud protein, nu hvor retten er vegetarisk.

Flere lækre opskrifter med pasta

Pasta er nem og hurtig hverdagsmad. Jeg har nogle dejlige pastaretter på bloggen, og du kan finde nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Kan man bruge almindelige tørrede linser og så tilsætte mere vand og lade det koge længere? Og hvor mange linser skal Manning så fald bruge tror du?

    1. Du skal koge linserne i en gryde for sig, så kan du sagtens gøre det. Brug 250 g grønne linser.

  2. Nøj det er en lækker ret! Har lavet den for første
    gang her til aften og den var et sikkert hit. ?
    Ved du hvordan den er at fryse ned?

  3. Hej Emma 🙂
    Efter at have prøvet bolognesen her til aften, vil jeg bare lige indskyde, at den også fungerer glimrende i en lasagne.

Skriv en kommentar