Video: Emmas køkkenfavoritter #1 // Opskrift på hummus & tahindressing

P6110034
Halløj halløj med jer 🙂
Ja, jeg ved det godt. Jeg lovede egentlig, at denne video ville være oppe tidligere på ugen, men når I trykker play, tror jeg godt, I kan forstå hvorfor: Den har taget tiiiiimer at redigere, så det tog mig lige lidt ekstra tid at blive færdig. Forhåbentlig har den været al mit (og Simons) arbejdet værd, og I vil få en masse ud af den.
Videoen er den første i rækken af min nye lille serie “Emmas køkkenfavoritter”. Her vil jeg dele en håndfuld af mine yndlingsingredienser og råvarer, som er stabels i mit køkken. De er alle ting, jeg bruger (hvis ikke dagligt så) ugentligt, og som I uden tvivl vil støde på, hvis I kigger mine opskrifter igennem. For at gøre videoen ekstra brugbar for jer, har jeg tilføjet nogle simple hverdagsopskrifter i slutningen af videoen, så I kan se, hvordan jeg bruger køkkenfavoritterne. I dag skal vi lave tahindressing og to forskellige varianter af hummus 🙂 Opskrifterne er også at finde under videoen.


{ TAHINDRESSING }
1/2 dl tahin
Saft af 1/2 citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
Salt
1/2-1 dl vand
Bland tahin og citronsaft i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt olivenolie, hvidløgspulver og salt, og rør rundt. Tilsæt så nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til. 

P6110036
{ KLASSISK HUMMUS }
240 g kogte kikærter (1 dåse)
Saften af 1⁄2 citron
1-2 spsk. tahin
1 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg, presset
1 tsk. stødt spidskommen
Salt
1⁄2-1 dl vand

Kom kikærter, tahin, olivenolie og hvidløg efter smag i en foodpro- cessor, og kør. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag hummussen til med spidskommen, citronsaft og salt.
P6110031

{ PEP DIN DÅSE HUMMUS OP }
+ Citronsaft
+ Tahin
+ Spidskommen
+ Salt
+ Hvidløgspulver
+ Vand
Smag hummusen fra dåsen til med citronsaft, tahin, spidskommen, salt og hvidløgspulver. Tilsæt gradvist vand, og rør rundt, indtil du får en luftigere og cremet konsistens. 

22 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Nu beder du jo selv om respons, så selvom jeg egentlig ikke ville ha’ skrevet noget gør det det alligevel. Personligt synes jeg at 35 sekunders “ligegyldige” klip i starten af videoen er lige i overkanten. 10-12 sekunder havde været rigeligt.. Det er for mig et generelt problem hos “youtubere” at deres introer er SÅ lange.. Jeg gider det simpelthen ikke.
  Udover det synes jeg at videoen var virkelig god! 🙂

  1. Hej Sara 🙂 Jeg kan sagtens se, hvad du mener. Jeg forsøgte bare at få det til at passe til musikken, hæhæ 😉

 2. Jeg har lige et spørgsmål til madlavningsdelen 🙂 : Er der forskel på, hvad du bruger de to typer tahin til eller går de lige godt til alt? Jeg synes rigtig godt om konceptet her (som i rigtig, rigtig godt! Sådan en fin og brugbar ide!), men er enig i, at introen nok bliver lige lang nok 🙂

  1. Hej Julie 🙂
   Jeg bruger oftest den lyse, da den er nemmere at røre ud og har en mildere smag. Den anden er rigtig god, hvis man ønsker en kraftigere tahinsmag – eks. i falafler eller lignende. Men i princippet kan du bruge begge dele.

 3. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvor man kan købe den lyse tahin? Den er jeg nemlig ikke lige stødt på, og den ser super lækker ud!
  Rigtig, rigtig fin video! <3

 4. Så fin video! Når man er en newbie som mig, er det virkelig rart, at du går det hele igennem så grundigt. Så jeg er hvertfald glad for konceptet og synes det er skønt, hvis det bliver ved med at være fem favoritter og ikke mere end det 😉

 5. Hej Emma.
  God video – god ide.
  Jeg ville også gerne vide, hvor man køber den lyse tahin, da jeg ofte har hørt om den, men producenterne skriver ikke på emballagen, om det er en lys/mørk tahin der er i, så rigtig godt at vide;-)

 6. For det første: Virkelig en smuk video du/I har lavet!!
  Jeg har for nyligt genset nogle efterhånden ret gamle køkken-videoer på din youtube-kanal, så jeg er meget glad for nyt mad-indhold i videoformat! 🙂 Keep up the good work. Konceptet er super godt!
  Kh Mette

 7. Hej Emma,
  Det kunne også være fedt engang at høre lidt om, om du har nogle redskaber/gadgets i køkkenet, som du ikke ville undvære 🙂 det behøver ikke være de store maskiner, men fx bare den perfekte hvidløgspresser der både er god og nem at gøre rent. Bare et eksempel! 🙂 håber du forstår hvad jeg mener.
  KH Tina

 8. Så fin video! Nøjagtigt det jeg har efterspurgt, bare meget bedre! Du er simpelthen så sejt et forbillede, og jeg elsker hvordan man altid kan “mærke” dig bag skærmen – din glæde er ikke til at tage fejl af 🙂

 9. Fed video, Emma! Jeg kan godt se, at der er lagt timer i den – den slags tager tid 😉
  Jeg har faktisk været på jagt efter nye dressinger og dips til mine salater og andre grønsager… Så din video kommer som kaldet – jeg vil afprøve tahin-dressingen. Den lyer så god!
  Hummus lyder også godt – det laver jeg i forvejen 😉
  Iøvrigt kan jeg anbefale i hummusen at supplere olivenolien med en citronolie (altså en olivenolie med citron)… Og nogen gange salter jeg med tamari i stedet stedet for salt – blot lidt idéer herfra.
  Knus

 10. Hvor længe vil du mene hummussen kan holde sig? Den man køber færdiglavet, kan nemlig normalt kun holde sig 1 dag efter åbning, så vil gerne begynde at lave den selv, specielt nu hvor jeg har set hvor nemt det faktisk er:-)

Skriv en kommentar